•Από όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος, η επέκταση της συνεργασίας του με τον Ρέτσο από πλευράς του Ολυμπιακού ήταν μία εύστοχη κίνηση.

•Το συμβόλαιο του Ρέτσου έληγε σε ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2025 και στον Ολυμπιακό είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις υποθέσεις των συμβολαίων τριών άλλων Ελλήνων διεθνών των οποίων τέλειωναν τα συμβόλαια αυτό το καλοκαίρι, με τις ανανεώσεις των Τζολάκη και Μασούρα να εξελίσσονται σε θρίλερ, έστω με καλό τέλος, και τον Φορτούνη να αποχαιρετάει το σύλλογο-άσχετα αν τώρα τρέχει και δεν φτάνει με την περιπέτεια του στη Σαουδική Αραβία!

Ποιος ο λόγος λοιπόν να είχε τα ίδια ο Ολυμπιακός του χρόνου με τον Ρέτσο, από την στιγμή κατά την οποία ούτως η, άλλως ήθελε να τον κρατήσει; Και πώς να μην ήθελε, άλλωστε! Με τα όποια μειονεκτήματα (βλέπε επιρρεπής σε εύκολα λάθη, κάρτες κλπ) έχει ο 26χρονος άσος, η ζυγαριά είναι ξεκάθαρα από τη δική του πλευρά: Ποιοτικός κεντρικός αμυντικός…πολυσύνθετος αφού μπορεί να παίξει και αμυντικός χαφ ακόμη και ακραίος μπακ…σε πολύ καλή ηλικία για τη θέση…Έλληνας…διεθνής…με εμπειρίες, μεγαλύτερες η, μικρότερες, από πρωταθλήματα όπως το γερμανικό, το αγγλικό, το ιταλικό και το γαλλικό…

Ολυμπιακός: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Μην ξεχνάμε επιπλέον ότι ο Ρέτσος…

ΤΗΝ περασμένη σεζόν έπαιξε 44 παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη, όλα σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας. Ο δε προπονητής έχει δείξει ότι τον υπολογίζει ως βασικό παίκτη κι ενόψει της νέας σεζόν.

ΕΙΝΑΙ ένας εκ των τριών αρχηγών της ομάδας, και δη δεύτερος πίσω από τον Μασούρα, άρα πολύ πιθανόν να είναι πρώτος σε πολλά παιχνίδια.

ΓΥΡΙΣΕ στον Ολυμπιακό χωρίς ο σύλλογος να πληρώσει ούτε Ευρώ, ενώ όταν τον είχε πουλήσει, πριν εφτά χρόνια, στα 19 του, είχε πάρει κάπου 18 εκ. Ευρώ!

ΔΕΙΧΝΕΙ να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν τα πέντε (!) προηγούμενα χρόνια παίζοντας στο εξωτερικό.

Ολυμπιακός: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Η επέκταση του συμβολαίου του Ρέτσου (την οποία είχε προαναγγείλει ο Πρωταθλητής από το περασμένο Σάββατο με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Νίκου Γυρνά) εξυπηρετεί έχει να κάνει και με τη βελτίωση των αποδοχών του, καθώς δεν ήταν δυνατόν ο στόπερ με τις περισσότερες συμμετοχές να μην δικαιούνταν ένα καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που είχε. Κι ο Ολυμπιακός τον αντάμειψε.

• Ακόμη και στο ενδεχόμενο να έρθει κάποια στιγμή μία προσφορά για τον Ρέτσο από ένα σημαντικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτή η ανανέωση καλό κάνει, υπό την έννοια ότι ανεβάζει την χρηματιστηριακή αξία του παίκτη και άρα τη διαπραγματευτική δυνατότητα του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x