Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Τρεις καθαρές ευκαιρίες ίσον 3-0! Και τρεις καθαρές ευκαιρίες ίσον 0-0!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη διαφορά του Ολυμπιακού από την Πέμπτη στην Κυριακή και θυμίζει ότι το Λοντίγκιν αντί Ντραγκόφσκι είναι πλέον επί δύο!

• Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά…

• Ας σκεφτούμε λίγο πιο ψύχραιμα, πλέον, τι έγινε στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, στο 3-0 με την Μπράγκα στο Καραϊσκάκη και στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

• Στο παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός, στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Κέρδισε δίκαια, αλλά, ας το προσέξουμε αυτό, καθαρές ευκαιρίες για γκολ είχε μόνο τρεις. Και τις έκανε όλες γκολ! Είχε και δύο άλλες ευκαιρίες, και πολύ περισσότερες προϋποθέσεις δημιουργίας πολύ καλών φάσεων, όμως δεν αλλάζει η πραγματικότητα: καθαρές ευκαιρίες για γκολ είχε τρεις, για να μην πω δύο, το 2-0 και το 3-0, αφού στο 1-0 ο Ελ Κααμπί δεν ήταν σε τέτοια θέση που της λες για κλασική ευκαιρία, από την στιγμή άλλωστε που είχε μπροστά του δύο αντιπάλους του.

• Στο ντέρμπι πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είχε πραγματικά καλή απόδοση μόνο για ένα διάστημα του β΄ ημιχρόνου, λιγότερο από 20 λεπτά, περίπου από το 55’ έως το 75’. Κι όμως, αν βάλουμε κάτω τις καθαρές ευκαιρίες που είχε για γκολ, θα τις βγάλουμε τρεις! Στην πραγματικότητα κόντρα στον Παναθηναϊκό η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε πιο πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Είχε τις δύο του Ελ Κααμπί και τη μία του Μασούρα. Αλλά είχε κι εκείνη του Κωστούλα και την άλλη του Ζέλσον.

Ολυμπιακός: Τρεις καθαρές ευκαιρίες=3-0! Και τρεις καθαρές ευκαιρίες=0-0!

• Ας σταθούμε, όμως, στις τρεις πιο μεγάλες. Κι ας δεχθούμε ότι και με την Μπράγκα είχε τρεις μεγάλες, βάζοντας και το 1-0 μέσα σε αυτές, καθότι γκολ, έστω μετά από κόντρα της μπάλας σε ένα αμυντικό (ίσως και σε ένα δεύτερο!). Πού καταλήγουμε: ο Ολυμπιακός σε ένα ματς, την Πέμπτη, έκανε τρία στα τρία και στο άλλο ματς, την Κυριακή, έκανε μηδέν στα τρία! Κι έτσι, πολύ απλά, το ένα παιχνίδι το κέρδισε, και δη θεαματικά, ενώ στο άλλο έμεινε στη λευκή ισοπαλία. Με ίδιες τελικές και στα δύο μεγάλα ματς (15 με Μπράγκα, 16 με Παναθηναϊκό), αλλά και με έξι και πέντε αντίστοιχα εντός εστίας!

• Ήταν καλό, πάντως, για τον Ολυμπιακό ότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πήρε τελικές κι από τους κεντρικούς του χαφ. Δεν ήταν άσχημα τα σουτ, του Μουζακίτη και του Έσε. Μάλιστα, εάν ο Ζέλσον ήταν πιο ξύπνιος κι άπλωνε το πόδι του στο σουτ του Αργεντίνου στο α΄ ημίχρονο αλλάζοντας λίγο την πορεία της μπάλας, νομίζω ότι δεν θα ήταν μακριά από το 0-1! Από δε το σουτ του Μουζακίτη και την επέμβαση του Λοντίγκιν, που δεν ήταν μάλλον και η καλύτερη, προέκυψε στο β΄ ημίχρονο και η διπλή ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί και τον Κωστούλα, να πηγαίνουν όμως στις φάσεις ένα κλικ πιο πίσω από τους στόπερ Ίνγκασον και Γέντβαϊ, που έτσι έσωσαν την εστία τους από ένα σίγουρο γκολ.

Ολυμπιακός: Τρεις καθαρές ευκαιρίες=3-0! Και τρεις καθαρές ευκαιρίες=0-0!

• Παρεμπιπτόντως, κι επειδή αναφέρθηκα πριν στον Λοντίγκιν, ο Ρώσος πρώην διεθνής γκολκίπερ, που τη σεζόν 2018-19 ήταν στον Ολυμπιακό, από τότε που πήγε στον Παναθηναϊκό, δηλαδή το καλοκαίρι του 2022, έχει παίξει με τους «πράσινους» σε πέντε ντέρμπι εναντίον των «ερυθρόλευκων» κι έχει τέσσερις ισοπαλίες (πέρυσι, 1-1 και 0-0 στο Κύπελλο, και 2-2 στα πλέι οφ, και φέτος 0-0 στο πρωτάθλημα) και μια νίκη (3-1 πέρυσι στα πλέι οφ).

• Μάλιστα, στο 3-1 υπέρ του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και πάλι είχε χρησιμοποιηθεί ως λύση τελευταίας στιγμής, εξ ανάγκης, μπαίνοντας αλλαγή στο 7ο λεπτό, με τον Ντραγκόφσκι να νιώθει ενοχλήσεις! Όπως ένιωσε ενοχλήσεις και την Κυριακή λίγο πριν τον αγώνα, με συνέπεια να μην παίξει και να είναι βασικός ο Λοντίγκιν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x