Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: τι πρόλαβε να δείξει ο Βέλντε στο ανεπίσημο ντεμπούτο του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα πρώτα πεπραγμένα του Βέλντε με τα «ερυθρόλευκα».

• Είδαμε λοιπόν χθες με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τον Κρίστοφερ Βέλντε, τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων», έστω για 20 λεπτά που τον έβαλε στο τέλος ο Μεντιλίμπαρ.

• Με το σκορ ήδη στο 2-0 και την Τερνάνα να έχει μείνει από βενζίνη, δεν είναι ό,τι ασφαλέστερο να κρίνεις έναν παίκτη σε ένα 20λεπτο, ωστόσο έχει ενδιαφέρον η καταγραφή των όσων είδαμε, καθότι επρόκειτο ουσιαστικά για ένα ανεπίσημο ντεμπούτο του Νορβηγού, που ήρθε από την Πολωνία.

• Για να είμαι δε ειλικρινής, μου άρεσε η πρώτη κίνηση του Βέλντε με το που μπήκε στο παιχνίδι: Γύρισε πίσω και βοήθησε τον μπακ που έπαιζε πίσω του, τον Κοστίνια. Πρέπει να εκτιμάμε πάντοτε τέτοια συμπεριφορά από ένα κυνηγό-πόσο δε μάλλον από όσα βλέπουμε στα φιλικά του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, με τους εξτρέμ να μαρκάρουν μόνο με τα…μάτια, με αποτέλεσμα οι μπακ να παίζουν ένας κόντρα σε δύο και να εκτίθενται, αν και οι ίδιοι φταίνε εν τέλει λιγότερο.

• Κατά τα άλλα, ο Βέλντε έδειξε διάθεση να κάνει σωστά τα βασικά πράγματα κι όχι να εντυπωσιάσει, κάνοντας ντρίμπλες, προσωπικές ενέργειες κ.α. τέτοια. Όταν πήδηξε για κεφαλιές, τις πήρε...Όταν έπρεπε να συνεργαστεί με τον Κοστίνια, αλλά και τους Μασούρα, Ζέλσον η, ακόμη και με τον Ρέτσο το έκανε…Ζήτησε μπάλες, πήρε και τις ξανάδωσε…Κι όταν βρέθηκε σε θέση βολής, εκτέλεσε κυνικά τον αντίπαλο γκολκίπερ, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα με ένα καλοζυγισμένο, φαλτσαριστό σουτ…



• Να ξέρουμε δε, ότι ακριβώς αυτό, το καλό τελείωμα μέσα η, γύρω από την περιοχή, είναι ένα από τα πιο μεγάλα όπλα του Βέλντε. Όταν βρεθεί σε θέση βολής, δεν το σκέφτεται πολύ. Εκτελεί και συνήθως εκτελεί καλά. Δύσκολα βρίσκεις εξτρέμ με τόσο καλά τελειώματα. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός.

• Περισσότερα, και πιο ουσιώδη, περί Βέλντε απόψε στο φιλικό με τη Ρόμα. Απλά να σημειώσω εδώ, ότι επιτέλους οι «ερυθρόλευκοι» αξιοποίησαν χθες δύο από τις πολλές στημένες φάσεις που κέρδισαν, βάζοντας το γκολ με την κεφαλιά του Κουτσίδη από το κόρνερ του Μασούρα και έχοντας και την πολύ επικίνδυνη κεφαλιά του Κοστίνια στο κόρνερ του Μουζακίτη, που έδιωξε σωτήρια ο γκολκίπερ της ιταλικής ομάδας.

• Σίγουρα η Τερνάνα δεν είναι αντίπαλος για να κρίνεις πολλά πολλά, όμως έχει τόσο κακό ρεκόρ ο Ολυμπιακός στις λεγόμενες στατικές φάσεις, ώστε ήταν αξιοσημείωτο που βρήκε γκολ και μεγάλη ευκαιρία από δύο κόρνερ χθες. Μακάρι να είναι μία αρχή αυτό το ματς για καλύτερη αποτελεσματικότητα της ομάδας σε αυτό το κρίσιμο επιθετικά κομμάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x