Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ο Ντόη είχε την ευκαιρία και έγινε η «ευχάριστη έκπληξη»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το φετινό ωραίο στόρι στον Ολυμπιακό με τον Ανδρέα Ντόη.

• Πριν από κάθε προετοιμασία του Ολυμπιακού λέω ότι θα υπάρχει ένας παίκτης-έκπληξη. Κάποιος που δεν τον περιμένουμε, αλλά θα πάει τόσο καλά, που θα βάλει ιδέες στον προπονητή, θα του αλλάξει τα πλάνα.

• Πλέον, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η ευχάριστη έκπληξη στην προετοιμασία δεν ήταν άλλος από τον Ντόη. Έκπληξη υπό την έννοια ότι στους περίπου τέσσερις μήνες του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού, πήρε εμπιστοσύνη από τον προπονητή του μόνο σε τέσσερα 90λεπτα. Ειδάλλως, ο νεαρός άσος και νωρίτερα στη σεζόν, αλλά και την αμέσως προηγούμενη σεζόν, είχε πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, τόσο με τον Μίτσελ, όσο και με τον Ανιγκό και τον Μαρτίνεθ και τον Καρβαλιάλ.

• Κάπως έτσι, οι περισσότεροι τον υπολόγιζαν ως αουτσάιντερ τη φετινή χρονιά. Όμως, από τα οκτώ συνολικά φιλικά, ο Μεντιλίμπαρ έβαλε βασικό τον Ντόη στα πέντε και δη σε σχεδόν όλα τα πιο σημαντικά. Και σχεδόν πάντα σε θέση αμυντικού χαφ, κι όχι στόπερ, όπως τον είχαμε συνηθίσει στην πρώτη ομάδα-καθώς στον Ολυμπιακό Β κόφτης έπαιζε.

Ολυμπιακός: Ο Ντόη είχε την ευκαιρία και έγινε η «ευχάριστη έκπληξη»

• Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην μεγάλη χρησιμοποίηση του Ντόη έπαιξαν ρόλο ο τραυματισμός των Γκαρθία και Στάμενιτς, σε συνδυασμό με την απουσία του Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Αργεντινή. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι έρχονται οι ευκαιρίες. Το θέμα είναι να τις εκμεταλλευθείς. Ο Ντόη, που τον Ιούνιο είχε επιβραβευτεί για την σταθερά ανοδική εικόνα του με το να πάρει ντεμπούτο στην Εθνική (στο φιλικό στη Μάλτα), τις εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες και τώρα, μετά από τρεις αγωνιστικές πρωταθλήματος, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι δεν έχει χάσει ούτε λεπτό!

• Άλλοτε ως κεντρικός-αμυντικός χαφ, άλλοτε ως κεντρικός αμυντικός, ο Ντόη είναι πάντα εδώ. Κι από εκεί που πέρυσι με τον Μεντιλίμπαρ είχε μόλις τέσσερα 90λεπτά σε τέσσερις μήνες, τώρα έχει τρία 90λεπτα σε τρεις αγωνιστικές! Και χθες πήρε και την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι της Εθνικής, στη νίκη στο ΕΙΡΕ, ενώ ενδιάμεσα είχε κι ένα καινούργιο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, με αυξημένες αποδοχές…

• Κι αν περιορίσει κάποια λάθη, περισσότερο απειρίας σε τοποθετήσεις και κινήσεις, ο Ντόη θα δώσει σίγουρα ακόμη περισσότερα στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x