Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δεν θα κάτσει στ' αβγά του…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα μεγάλο θέμα του Ολυμπιακού με αφορμή τα τελευταία του τεστ, αλλά για την αντιμετώπιση του από πλευράς προπονητή του.

· Απολύτως λογικά ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε προβληματισμένος για την εικόνα του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο του τελευταίου φιλικού τεστ, στην Κύπρο. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, στα υπόλοιπα 35 λεπτά η ομάδα του δέχονταν συνεχώς φάσεις, ενώ απειλητική έγινε μόλις μετά το 88’ (!), οπότε και σκόραρε, έχοντας κι άλλες δύο καλές στιγμές.

· Ειδικότερα η κατάσταση αμυντικά για τον Ολυμπιακό ξεπέρασε κάθε ανεκτό επίπεδο στο τελευταίο 20λεπτο, από το 73’ έως το 92΄, διάστημα στο οποίο ο Άρης Λεμεσού έκανε δύο γκολ, είχε δοκάρι και άλλες τρεις ευκαιρίες! Έξι στιγμές για γκολ μέσα σε ένα 20λεπτο, για την ακρίβεια μέσα σε 17 λεπτά, από το 73΄ έως το 90’, δεν «λέει» με τίποτα. Όσες δικαιολογίες μπορεί να υπήρξαν.

· Ήταν δε πολύ σοβαρό όχι απλά ότι ο Ολυμπιακός έφαγε έξι γκολ μέσα σε ένα τριήμερο στα φιλικά με τη Νότιγχαμ και τον Άρη, αλλά και ένα πιο ειδικό κομμάτι, της πολύ κακής αντίδρασης που είχε δύο φορές, μία σε κάθε αγώνα, με το που δέχονταν ένα γκολ: λες και βραχυκύκλωνε και έτρωγε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και άλλο, δεύτερο γκολ! Με τη Φόρεστ το 1-3 έγινε στο 61’ και το 1-4 στο 68’, μέσα σε εφτά λεπτά. Και με την ομάδα της Λεμεσού το 3-1 έγινε στο 78’ και το 3-2 στο 84’, μέσα σε έξι λεπτά!

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δεν θα κάτσει στ’ αβγά του…

· Και στέκομαι σε αυτό το κομμάτι, όχι μόνο γιατί είναι ανησυχητικό αυτό καθ΄ εαυτό, αλλά γιατί ατυχώς μας θυμίζει το ίδιο φαινόμενο που είχε βιώσει ο Ολυμπιακός κατά την περασμένη σεζόν. Όχι μόνο έχοντας στον πάγκο τον Μαρτίνεθ δεχόμενος στο Φράϊμπουργκ δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (3’-8’) και μετά άλλα δύο μέσα σε έξι λεπτά (36’-42’) η, έχοντας στον πάγκο τον Καρβαλιάλ δεχόμενος από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (41΄-44΄). Ακόμη και με τον Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός έφαγε σε τρία παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (68’-74’) από τη Φενέρμπαχτσε, άλλα δύο μέσα σε οκτώ λεπτά (στο 41΄ και στο 45+4’) από τον Παναθηναϊκό και άλλα δύο μέσα σε τέσσερα λεπτά (5’-9’) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

· Βεβαίως, είναι περίοδος προετοιμασίας, τα αποτελέσματα δεν μετράνε, αλλά αν μη τι άλλο περιμένεις μία βελτίωση σε κομμάτια στα οποία είχε θέματα την αμέσως προηγούμενη σεζόν, όταν δουλεύεται μία ομάδα όλο το καλοκαίρι. Μία βελτίωση την οποία δεν είδαμε. Και την οποία περιμένουμε να δούμε στα επίσημα παιχνίδια, τώρα που ξεκινάει το πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δεν θα κάτσει στ’ αβγά του…

· Κι επειδή ο Μεντιλίμπαρ είναι απαιτητικός προπονητής δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία περίπτωση να κάτσει στα αβγά του! Δεν θα θέλει να ξαναδεί το ίδιο έργο και θα κοιτάξει με κάθε τρόπο, όπως αυτό μπορεί να μεταφραστεί, να το διορθώσει, τόσο γενικότερα το αμυντικό θέμα, όσο και ειδικότερα το κομμάτι το οποίο μνημόνευσα.

· Άλλωστε, υπό τη δική του τεχνική καθοδήγηση ο Ολυμπιακός σχεδόν όλες τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές νίκες του τις πέτυχε με μηδέν παθητικό στην άμυνα (βλέπε Φιορεντίνα 1-0,Άστον Βίλα 2-0, Φέρεντσβαρος 1-0 κι 1-0, ΑΕΚ 2-0) η, με το μίνιμουμ παθητικό (Μακάμπι 6-1, ΠΑΟΚ 4-1 και 2-1)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x