Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: «Ο Κάρμο στον Ελ Κααμπί» και τα δύο 0-0 με την ίδια ευκαιρία του Μαροκινού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με πρωταγωνιστή κυρίως τον Ελ Κααμπί.

• Είναι ένας από τους τρόπους που αρέσουν στον Μεντιλίμπαρ για να βγαίνει στην επίθεση ο Ολυμπιακός: οι μακρινές πάσες του Κάρμο από την άμυνα προς τον Ελ Κααμπί και γενικά προς τους κυνηγούς της ομάδας. Κι είναι αλήθεια ότι ο Πορτογάλος το «έχει» αυτό, οι μπαλιές του μπροστά είναι καλές, έξυπνες.

• Καμιά φορά μπορείς να το πεις και υπερβολή, όπως αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν ο Κάρμο επιχείρησε 12 μπαλιές από πίσω για την επίθεση της ομάδας. Αλλά εξίσου εντυπωσιακό είναι και το δεδομένο ότι στις μισές από αυτές βρήκε συμπαίκτη του, κάτι όχι τόσο απλό κι εύκολο, όταν μιλάμε για πάσες 20, 30 και 40 μέτρων…

• Θα έλεγα ότι η καλύτερη πάσα του Κάρμο μπροστά ήταν μία στον Ελ Κααμπί στο β΄ ημίχρονο. Κι ήταν τόσο καλή, που χρειάζονταν απλά ένα καλύτερο κοντρόλ από τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού, για να βγει σε θέση βολής. Θα ήταν πραγματικά μία ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» από το τίποτα, αν χαρακτηρίσουμε έτσι μία μπαλιά 40 μέτρων…Ο Μαροκινός, όμως, δεν έκανε σωστά το κοντρόλ, η μπάλα του έφυγε και έτσι έχασε τη δυνατότητα να βρεθεί σε καλή θέση για ένα σουτ προς την εστία του Λοντίγκιν και δη με το καλό του πόδι.



• Γενικά, τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν είναι το…φόρτε του Ελ Κααμπί, καθώς αυτό της περασμένης Κυριακής, το 0-0 στο ΟΑΚΑ, ήταν το πέμπτο του κόντρα στους «πράσινους», χωρίς να έχει σκοράρει σε κανένα. Σε αντίθεση με τα ντέρμπι κόντρα σε ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, στα οποία έχει βάλει συνολικά τρία γκολ.

• Ήταν πραγματικά πονοκέφαλος για τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού ο Ελ Κααμπί στο πιο πρόσφατο ντέρμπι, όμως δεν είχε το πολύ καλό τελείωμα για να κάνει τη διαφορά. Ίσως το καλύτερο του ήταν εκεί που πέρασε τον γκολκίπερ και πλάσαρε, με τον Ίνγκασον να διώχνει την μπάλα λίγο προ της εστίας. Με την συγκυρία να είναι ότι πρόκειται για το δεύτερο φετινό παιχνίδι του Ελ Κααμπί που συμβαίνει το ίδιο πράγμα!



• Να θυμηθούμε ότι και με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη είχε επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί λάθος αντίπαλου, τότε ήταν στόπερ, αλλά ενώ και σε εκείνη τη φάση είχε ξεπεράσει τον γκολκίπερ, στο πλασέ του είχε διώξει την μπάλα ο κεντρικός αμυντικός λίγο πριν περάσει την εστία. Η ειρωνεία; Και εκείνο το παιχνίδι είχε λήξει 0-0!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x