· Δεδομένα είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στην προετοιμασία του. Αλλά και γενικότερα είναι ένας από τους παίκτες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις.

· Ο λόγος για τον Ζέλσον Μαρτίνς, που έχει σκοράρει και στα τρία παιχνίδια στα οποία έχει ξεκινήσει ως βασικός, βάζοντας το δεύτερο γκολ στο 2-0 επί της Μέχελεν και ανοίγοντας το σκορ τόσο στο 2-0 επί της Νάιμεγκεν, όσο και στο 4-0 επί της Τερνάνα. Πραγματικά αποτελεσματικός ο Πορτογάλος κυνηγός, ο οποίος ήταν απειλητικός ακόμη και στα δύο φιλικά στα οποία μπήκε ως αλλαγή: με τον Άγιαξ έπαιξε ένα ημίχρονο και με τους Άραβες του Μίτσελ 30 λεπτά και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει κι εκεί, αλλά νικήθηκε από τους αντίπαλους γκολκίπερ.

· Κάπως έτσι, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Ζέλσον συνεχίζει όπως ξεκίνησε από κάποια στιγμή της περασμένης σεζόν, τότε που άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίκτυα, τον Απρίλιο στα παιχνίδια των πλέι οφς του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ (2-1 στο Καραϊσκάκη) και με τον Άρη (1-1 στο Χαριλάου). Ήταν τα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια στα οποία είχε παίξει βασικός, καθότι είχε ταλαιπωρηθεί από δύο θλάσεις.

· Ο Πορτογάλος άργησε λίγο, αλλά βρήκε τη σωστή φόρμουλα: στα πρώτα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό είχε πολλές τελικές, αλλά όλες η, σχεδόν όλες εκτός περιοχής. Και τα τελειώματα του μόνο καλά δεν ήταν. Δεν είναι μόνο ότι δεν είχε σκοράρει στα εννιά πρώτα παιχνίδια του με τα «ερυθρόλευκα», είναι ότι ενώ πήγαινε καλά από πλευράς απόδοσης, είναι και ότι τελείωνε χάλια τις φάσεις, κάτι που οδηγούσε στο να χαλιέται ο ίδιος ψυχολογικά και να μην μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις



· Προφανώς ο ίδιος ο παίκτης κατάλαβε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει, αφού για τον κάθε κυνηγό το πρώτο που μετράει είναι το γκολ. Κι έτσι σταδιακά, αλλά σταθερά ο Ζέλσον άρχισε να μπαίνει στις φάσεις που ήταν πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Τελείωνε δηλαδή φάσεις από πιο κοντινές αποστάσεις, από τα 10 και 15 μέτρα κι όχι από τα 20 και 25 μέτρα όπως έκανε προηγουμένως. Και το αποτέλεσμα άλλαξε άρδην! Πέραν των δύο γκολ στο πρωτάθλημα σε μόλις τρία παιχνίδια ως βασικός, είδαμε τον Ζέλσον στην προετοιμασία να έχει πετύχει τρία γκολ με πραγματικά πολύ καλά τελειώματα, ψύχραιμα, έως κυνικά. Και φυσικά να κερδίζει, τώρα, τις εντυπώσεις.

· Από εκεί και πέρα, σίγουρα χρειάζεται να βελτιώσει ακόμη πολλά πράγματα στο παιχνίδι του, κάτι που φαίνεται κι από το ότι ακόμη ο Μεντιλίμπαρ δεν τον έχει βάλει στην αρχική ενδεκάδα σε κανένα από τα τρία πιο δύσκολα φιλικά, με τον Άγιαξ, τη Ρόμα και τους Άραβες του Μίτσελ. Για παράδειγμα, την προσήλωση του ανασταλτικά, όπου συνήθως υστερεί-αλλά στο τελευταίο φιλικό, στην Ιταλία, τον είδαμε να το παλεύει περισσότερο και σε αυτό το κομμάτι.



· Κόντρα στην Τερνάνα, πάντως, μας έκανε κάτι άλλο έκπληξη: σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ο Ζέλσον έπεσε χωρίς να πάρει φάουλ από τον διαιτητή. Ανεξάρτητα ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι, πρέπει να πήρε ένα μάθημα ο άσος του Ολυμπιακού: όταν ένας διαιτητής δεν δίνει εύκολα το φάουλ, δεν έχει νόημα ο ίδιος ο Ζέλσον να το ζητάει, σταματώντας την προσπάθεια του, μία, δύο, τρεις, τόσες φορές. Είναι υποχρεωμένος να γίνει πιο δυναμικός στο παιχνίδι του κι όχι να πέφτει με το κάθε τράβηγμα η, σπρώξιμο. Οι περισσότεροι διαιτητές, ειδικά στην Ευρώπη, δίνουν όλο και πιο δύσκολα πλέον τέτοια φάουλ.

· Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ζέλσον με λίγα πραγματάκια να φτιάξει μπορεί να γίνει εξαιρετικά πολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό, καθότι έχει τη διπλή ικανότητα να βοηθάει σημαντικά είτε ξεκινώντας ως βασικός, είτε μπαίνοντας αλλαγή, κι ενεργώντας κατά κάποιο τρόπο ως 12ος παίκτης, όπως πέρυσι ο Γιόβετιτς. Διότι έχει, όπως αποδεικνύει, το γκολ, μπορεί και μπουκάρει, είναι γρήγορος και φεύγει στην αντεπίθεση και έχει και την προσωπική ενέργεια. Απλά να μην είναι απρόσεκτος στο παιχνίδι, όπως ήταν σε αρκετές στιγμές στο 4-0 με τους Ιταλούς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x