Κώστας Νικολακόπουλος

Πρώτη ίσως φορά ο Ολυμπιακός έχει μπακ τόσο καλό στο ψηλό παιχνίδι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία ανάλυση μέσα από το sport-fm.gr για μία από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της.

• Έχουμε πλέον μία πρώτη εικόνα για τον Κοστίνια με τα «ερυθρόλευκα», καθώς έχει παίξει ένα 90λεπτο, 73 λεπτά σε ένα δεύτερο παιχνίδι, από ένα ημίχρονο σε άλλα δύο παιχνίδια και μισή ώρα σε ένα πέμπτο παιχνίδι.

• Κι αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι ο Πορτογάλος δεξιός μπακ δείχνει να αποτελεί μία καλή προσθήκη για τον Ολυμπιακό. Είναι διαφορετικό στιλ από τον Ρόντινεϊ και μάλλον καλό είναι αυτό, αφού από τη μία υπάρχει ο Βραζιλιάνος με την καλή τεχνική και την ικανότητα πρωτίστως να επιτίθεται κι από την άλλη υπάρχει ο Κοστίνια με το δυναμισμό και την ικανότητα πρωτίστως να αμύνεται.

• Κάτι σημαντικό για τον νεοαποκτηθέντα από τη Ρίο Άβε οπισθοφύλακα: διακρίνεται στο ψηλό παιχνίδι. Τόσο που χρόνια έχω να θυμηθώ ακραίο μπακ στον Ολυμπιακό, τόσο καλό στις εναέριες μονομαχίες. Κι αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ, που δεν είναι και η καλύτερη ψηλά.

• Όπως έχουμε δει ο Κοστίνια καθαρίζει σέντρες με το κεφάλι, είτε σε open play, είτε σε στατικές φάσεις, ενώ γίνεται κι επικίνδυνος στα κόρνερ και στα φάουλ του Ολυμπιακού, όταν προωθείται ο ίδιος. Κάπως έτσι στο τελευταίο του φιλικό, στην Ιταλία, είχε μία κεφαλιά από αυτές που λέμε «μισό γκολ», με τον γκολκίπερ της Τερνάνα να κάνει την απόκρουση του αγώνα και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

• Κατά τα άλλα, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για αμυντικό που θα κερδίσει τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και ότι όταν τις χάσει δεν θα διστάσει καθόλου να κάνει φάουλ για να σταματήσει τον αντίπαλο επιθετικό, αφού μπορεί να την φάει την ντρίμπλα, πηγαίνοντας λίγο μονοκόμματα στη φάση.

Νικολακόπουλος: Πρώτη ίσως φορά ο Ολυμπιακός έχει μπακ τόσο καλό στο ψηλό παιχνίδι!

• Είναι ευχάριστο ότι έχει αρχίσει σιγά σιγά και παίρνει τα πάνω του ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να βγαίνει μπροστά προκειμένου να βοηθήσει επιθετικά, αφού δύσκολα μπορεί να σταθεί μπακ στον Ολυμπιακό χωρίς συνεισφορά σε αυτό το κομμάτι. Για να είμαστε ρεαλιστές, οι επαφές του με την μπάλα δεν δείχνουν να είναι το δυνατό του σημείο. Κι αυτό τον οδηγεί καμιά φορά στο εύκολο λάθος στο κοντρόλ η, στις στις πάσες, κάτι που όπως είδαμε σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του τελευταίου φιλικού, εκνεύρισε τον Μεντιλίμπαρ.

• Από την άλλη, είναι ένα έμβολο, που θα ανέβει και θα κατέβει την πλευρά και με τις πλαγιοκοπήσεις του θα προκαλέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Κάπως έτσι, άλλωστε, ήταν μέσα στις φάσεις των δύο εκ των τεσσάρων γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο φιλικό στην Ιταλία και πέρασε δύο καλές μπαλιές στον Γιάρεμτσουκ, ενώ πήρε και προσπάθειες επιχειρώντας να απειλήσει ο ίδιος με σουτ έξω από την περιοχή.

• Για ξεκίνημα, η εικόνα του 25χρονου Πορτογάλου είναι θετική. Απλά, σου δίνει την εντύπωση ότι ίσως είναι πιο χρήσιμος στα πιο σκληρά και δύσκολα παιχνίδια, παρά στα λεγόμενα πιο εύκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x