Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Βέλντε, εξτρέμ που κυνηγάει επίμονα το γκολ και ταλαιπωρεί πολύ τους αμυντικούς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για την εικόνα του Βέλντε στο 90λεπτο κόντρα στη Ρόμα.

• Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς, αλλά σε γενικές γραμμές, ο Βέλντε είναι ο παίκτης που βλέπουμε σε αυτά τα πρώτα του λεπτά στον Ολυμπιακό.

• Δεν λέω ότι δεν θα βελτιωθεί κι άλλο, με την προσαρμογή, τη χημεία με τους συμπαίκτες του, την καλύτερη κατανόηση του παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ κλπ. Λέω, όμως, ότι αυτό είναι το στιλ του: ένας εξτρέμ που αφενός μεν κυνηγάει συνεχώς το γκολ, αφετέρου δε ταλαιπωρεί συνεχώς τους αντίπαλους αμυντικούς με προσωπικές ενέργειες.

• Από το φιλικό με τη Ρόμα, μπορούμε να καταγράψουμε όχι μόνο την εντυπωσιακή κεφαλιά του στο δοκάρι (με τον γκολκίπερ να βρίσκει πρώτα την μπάλα, σωτήρια) και το κερδισμένο πέναλτι-αν και νομίζω ότι κανένα από τα δύο πέναλτι δεν ήταν ξεκάθαρες περιπτώσεις και ίσως γι΄ αυτό κι ο Ιταλός διαιτητής έδωσε και το δεύτερο, αφού ήταν ντεμί και το πρώτο. Μέχρι και δύο κίτρινες κάρτες χρέωσε τους αμυντικούς της Ρόμα ο Νορβηγός, και τους δύο που τον μάρκαραν!

• Χθες άργησε λίγο να παίξει ένα μ΄ ένα, αλλά όταν το έκανε ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για τους Ιταλούς, ειδικά σε εκείνο το μπάσιμο κατά μέτωπο που τον σταμάτησαν με φάουλ-όπως με φάουλ πρέπει να τον έκοψαν πάνω από πέντε φορές! Γιατί είναι ακριβώς ένας εξτρέμ κακό σπυρί για τον αμυντικό-δεν τον αφήνει σε ησυχία.

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Βέλντε, εξτρέμ που κυνηγάει επίμονα το γκολ

• Πάνω απ΄ όλα, βέβαια, είναι ένας πολύ επικίνδυνος ακραίος κυνηγός. Η καταμέτρηση του χθεσινού του 90λεπτου λέει ότι μπήκε να τελειώσει εφτά (!) φάσεις, τελειώνοντας τις πέντε!
Το κλέψιμο που του έκαναν στο τσακ ενώ ήταν έτοιμος στα πρώτα λεπτά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από το δεύτερο δοκάρι στη σέντρα του Ρόντινεϊ.
Το σουτ από καλή θέση πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ στο 18’ από την πάσα του Τσικίνιο
Το όχι καλό σουτ από όχι κακή θέση στο 47’ από την πάσα του Ντόη
Την καθυστέρηση να πλασάρει από πολύ καλή θέση στο 53΄ από το γύρισμα του Τσικίνιο
Το σουτ στο 57 που κόντραραν οι αμυντικοί με την μπάλα να φεύγει κόρνερ
Την σέντρα σουτ στο 64’ από λίγο πλάγια
Την κεφαλιά στο δοκάρι στο 74’ από τη σέντρα του Μπιέλ

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Βέλντε, εξτρέμ που κυνηγάει επίμονα το γκολ

• Επιπλέον ο Βέλντε είναι ένας εξτρέμ που δεν θα αδιαφορήσει για τα αμυντικά του καθήκοντα, θα γυρίσει δηλαδή να βοηθήσει πίσω, αλλά και δεν θα τεμπελιάσει, θα κόψει, θα κλέψει. Και φυσικά θα κάνει καλές ενέργειες, θα περάσει έξυπνες πάσες, θα αλλάξει το παιχνίδι, θα γυρίσει μπάλες.

• Είχε και μείον το παιχνίδι του, αν θέλουμε να κάνουμε μία σωστή και σφαιρική κριτική. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή η επιστροφή του για να βοηθήσει αμυντικά μόνο καλή δεν ήταν. Κάποια άλλη, έκανε κακό κοντρόλ μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μία τρίτη, έχασε την μπάλα. Μία τέταρτη έδιωξε άσχημα κάνοντας άμυνα. Άλλες στιγμές έκανε κι ο ίδιος συχνά φάουλ κλπ.

• Ακόμη κι έτσι, πάντως, βλέπεις ότι είναι ένας παίκτης με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, κάτι πολύ σημαντικό. Η δε ποδοσφαιρική λογική λέει ότι υπό νορμάλ συνθήκες αυτό το παιδί μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x