· Το παιχνίδι χθες στη Λαμία κρίθηκε από το γκολ του Ελ Κααμπί στο 42ο λεπτό. Είχα γράψει από νωρίς το μεσημέρι ότι ο Ολυμπιακός σε αυτό το γήπεδο κερδίζει μόνο με έναν τρόπο: Προηγούμενος στο σκορ από το α' ημίχρονο! Ε, αφού προηγήθηκε, θα κέρδιζε. Και κέρδισε όπως και τις άλλες φορές, με σκορ! Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, και όποιοι δεν τα πιστεύουν, αυτοί χάνουν!

· Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός νίκησε, και στο τέλος, μάλιστα, πειστικά. Και θα ήταν ωραίο για αυτόν ένα στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, έτσι ώστε στη διακοπή του πρωταθλήματος να πήγαινε μόνος πρώτος. Ούτως ή άλλως, όμως, έχει κάνει τη δουλειά σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έστω με δυσκολίες και απέναντι σε όχι πολύ δύσκολες ομάδες. Αλλά τη Λαμία δεν μπόρεσε να κερδίσει η ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια και από τον Αστέρα έχασε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ…

· Η δουλειά έγινε χάρη στην ικανότητα του Ολυμπιακού να σκοράρει εφτά φορές και δη με μία σταθερότητα -συνήθως δύο γκολ ανά παιχνίδι, και χθες τρία. Αυτήν τη φορά ήταν, μάλιστα, πιο δημιουργική η ομάδα του Μεντιλίμπαρ και είχε άλλες τέσσερις-πέντε ευκαιρίες πλην των τριών γκολ.

Ο παίκτης στον Ολυμπιακό που υπηρετεί καλύτερα την βασική ιδέα παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ

· Παρεμπιπτόντως, μπορούμε να προσέξουμε ότι τα τρία γκολ ήρθαν με ιδιαίτερο τρόπο το καθένα.

ΤΟ 1-0 ήταν σχεδόν από το… πουθενά. Γύρισε πολύ πίσω ο Τσικίνιο, σε μία κίνηση που την κάνει κάποιες φορές μέσα στο παιχνίδι, πήρε την μπάλα στη σέντρα και βρήκε με πανέξυπνη πάσα 35 μέτρων τον Ελ Κααμπί, που με αριστοτεχνική κεφαλιά σκόραρε. Έτσι απλά.

ΤΟ 2-0 ήρθε από μία λάθος πάσα παίκτης της Λαμίας, ανάκτηση της μπάλας από τον Έσε, πάσα στον Ρόντινεϊ και τη συνέχεια γνωστή: Φοβερό σόλο, ασίστ στον Ελ Κααμπί και γκολ.

ΤΟ 3-0 προέκυψε από ελεύθερο του γκολκίπερ! Βολέ του Τζολάκη, κεφαλιά του Μασούρα, ασίστ Ελ Κααμπί, γκολ Ζέλσον.

· Απλό ποδόσφαιρο, όχι γκολ από μεγάλη κατοχή μπάλας και ανάπτυξη. Πολλές φορές χρειάζονται, όμως και τέτοια γκολ για να καθαρίσεις ένα παιχνίδι…

· Αυτός που ξεχωρίζει υπηρετώντας μία από τις βασικές ιδέες του παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ είναι ο Τσικίνιο, με την εκπληκτική του ικανότητα αφενός μεν να κλέβει μπάλες ή τέλος πάντων να ανακτά την κατοχή, αφετέρου δε να αξιοποιεί με τις καλές του πάσες τα κλεψίματα του. Χθες το… παρατράβηξε σε αυτό το κομμάτι! Είχε έξι κλεψίματα (!!!) και δύο ανακτήσεις μπάλας. Και ήταν άτυχος, καθώς από τρεις πάσες του για γκολ έχασαν ισάριθμες ευκαιρίες οι Ζέλσον (δυο) και Βέλντε, αλλά το ποδόσφαιρο τού πίστωσε εν τέλει ασίστ, από την κεφαλιά του Ελ Κααμπί και το 1-0.

Ο παίκτης στον Ολυμπιακό που υπηρετεί καλύτερα την βασική ιδέα παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ

· Θα μπορούσε και ο ίδιος ο Τσικίνιο να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις, αφού ένα του σουτ κοντραρίστηκε, σε μία δεύτερη περίπτωση τον πρόλαβαν οι αμυνόμενοι πάνω στο σουτ από καθαρή θέση γκολ και σε μία τρίτη ο ίδιος «κώλωσε» και δεν τελείωσε τη φάση ενώ μπορούσε. Πάντως, αν μη τι άλλο μιλάμε για μία πολύ γεμάτη εμφάνιση από τον Πορτογάλο, που ήταν σαν να ξύπνησε χθες μετά από ένα ξεκίνημα μάλλον χαμηλών στροφών.

· Είχε συνεργασίες, έβγαλε αντεπιθέσεις, πέρασε επικίνδυνες σέντρες, μέχρι που καθάρισε με κεφαλιά ένα κόρνερ της Λαμίας. Είναι φανερό πως όταν ο Τσικίνιο είναι καλά, όλα γίνονται πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x