· Δεν ξέρω αν θα είναι ο Ολιβέϊρα η, ο Στάμενιτς η, ο Γκαρθία, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μέσα από τη ροή των παιχνιδιών πρέπει να βρει μία πραγματικά αξιόπιστη εναλλακτική για τον Έσε.

· Το παιδί έχει ταιριάξει πολύ καλά στην ομάδα, αποτελεί μία σταθερά για τον Ολυμπιακό, όμως δεν έχει νόημα να περιμένουμε να βγάλει μόνος του μία ολόκληρη σεζόν με τόσες υποχρεώσεις όπως αυτές που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» φέτος.

· Ο Αργεντίνος έχει μία συνέπεια στην καλή του απόδοση, ενίοτε και εξαιρετική, σπάνια δε κακή κι αυτό τον κάνει τόσο απαραίτητο.

· Τον βλέπεις ότι ακόμη κι αν δεν κλέβει αυτός την μπάλα, θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή για να την επανακτήσει από μία λάθος πάσα αντίπαλου, ξανά και ξανά και ξανά. Τον βλέπεις να παίρνει τις κεφαλιές που κανονικά παίκτης με το μπόι του δεν παίρνει εύκολα. Τον βλέπεις να βάζει stop σε επιθέσεις των αντίπαλων με τάκλιν η, με έξυπνη άμυνα.

Νικολακόπουλος: Πρέπει στον Ολυμπιακό να προκύψει μία αξιόπιστη εναλλακτική για τον Έσε

· Αλλά τον βλέπεις και να βελτιώνεται σε δημιουργικά-επιθετικά κομμάτια του παιχνιδιού του. Να περνάει πολύ όμορφες πάσες στα εξτρέμ, τον Ζέλσον και τον Βέλντε. Γενικά να ανοίγει το παιχνίδι από τα πλάγια. Να βγαίνει, να κλέβει η, γενικά να παίρνει μπάλα και να την προωθεί. Να κάνει καλές κινήσεις, αλλά και να κυνηγάει το γκολ με πιο επικίνδυνα πλέον σουτ.

· Σίγουρα υπάρχουν κομμάτια που χρειάζεται καλύτερες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα τα συχνά φάουλ που χωρίς ιδιαίτερο λόγο κάνει και βάζει έτσι τον αντίπαλο στην περιοχή του Τζολάκη. Όμως σε γενικές γραμμές δικαιώνει και στο ξεκίνημα της σεζόν τον χαρακτηρισμό του απαραίτητου, παρότι μάλιστα έχασε όλη την προετοιμασία της ομάδας λόγω της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους παρεμπιπτόντως κατά την γνώμη μου τζάμπα πήγε, αφού στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, με τη Γαλλία, δεν τον έβαλε ούτε λεπτό ο Μασκεράνο.

Νικολακόπουλος: Πρέπει στον Ολυμπιακό να προκύψει μία αξιόπιστη εναλλακτική για τον Έσε

· Τέλος πάντων, το θέμα είναι να προκύψει μέσα από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού ένας άλλος χαφ να παίρνει τη θέση του Έσε. Κι επειδή ο Μεντιλίμπαρ περισσότερο 8 τον βάζει παρά 6, θα έλεγα ότι ο Στάμενιτς είναι ό,τι πιο κοντινό στον Αργεντίνο, όσο και αν μέχρι τώρα δεν έχει δικαιώσει εν πολλοίς τη μεταγραφή του. Αλλά από πλευράς χαρακτηριστικών, νομίζω ότι αυτός θα μπορούσε να καλύψει το κενό. Και το γράφω εν γνώσει μου ότι πολλοί θα έχουν τις αντιρρήσεις τους, από όσα που έχουν δει μέχρι τώρα από το παιδί αυτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x