Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και από τέτοιους παίκτες…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr την πολύτιμη δουλειά, που μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό ακόμη και ένας παίκτης που θα μπει να παίξει 20 λεπτά.

• Μέσα στο όργιο της μεταγραφολογίας, θα έλεγα να χαλαρώσουμε λίγο…

• Στην πρεμιέρα, λοιπόν, του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, στον Βόλο, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, πήρε γκολ από έναν παίκτη που πέρασε αλλαγή, τον Μασούρα. Κάτι, κατά την γνώμη μου, καθόλου ασήμαντο-πολύ απλά γιατί σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός έπαιρνε γκολ από τον πάγκο του σε όχι πολλές περιπτώσεις. Κατά κύριο λόγο από τον Γιόβετιτς, που παρεμπιπτόντως, πλέον, δεν ανήκει στο ρόστερ του.

• Ο Μασούρας μπήκε στο 70' και στο 73' κλείδωσε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό με το ωραίο μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, με την μπάλα να βρίσκει και σε ένα αμυντικό, αλλάζοντας λίγο πορεία. Με τον διεθνή άσο λίγο μετά να βρίσκει τον Τσικίνιο, που σούταρε από καλή θέση όχι, όμως, όπως θα έπρεπε, με συνέπεια να κοντράρουν την μπάλα οι αμυνόμενοι.

• Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι ο Μασούρας αλλαγή στο 71' είχε μπει και στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, το φιλικό με τον Άρη Λεμεσού. Και ήταν αυτός που με καλή ενέργεια από αριστερά έβγαλε την πάσα στον Μπακούλα για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 στην Κύπρο, στο 89'. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, είχε περάσει πολύ όμορφη κάθετη πάσα στον Ελ Κααμπί, που όμως αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση.

Νικολακόπουλος: Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη κι από τέτοιους παίκτες

• Με τον Μασούρα να μπαίνει αλλαγή στο 69' και σε ένα ακόμη φιλικό, το 2-0 επί της Μαλίν, στην Ολλανδία τότε, και να έχει δοκάρι στο 81' και ένα λεπτό νωρίτερα κεφαλιά άστοχη από καλή θέση, όπως και ένα άστοχο σουτ και στο 91ο λεπτό.

• Γιατί τα καταγράφω όλα αυτά: Πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από παίκτες και δη επιθετικογενείς, που έχουν τη δυνατότητα να μπουν ως αλλαγή και να δώσουν βοήθειες, με ένα γκολ ή με μία ασίστ. Παίκτες που δεν θα δυσφορήσουν να μείνουν στον πάγκο και που θα παίξουν στο 100% όσα λεπτά τους βάλει ο προπονητής.

• Εγώ δεν θα πω ότι ο Μασούρας δεν πρέπει να παίζει βασικός και πρέπει να μπαίνει αλλαγή. Ο Μεντιλίμπαρ αποφασίζει. Αυτό που εγώ θα πω είναι ότι μακάρι ο Έλληνας κυνηγός να συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία και να τα δίνει όλα είτε παίζει βασικός για 60 λεπτά, είτε παίζει αλλαγή για 30 λεπτά. Όπως τον είχαμε δει και την περασμένη σεζόν να το κάνει σε κάποια παιχνίδια με τον Βάσκο στον πάγκο του Ολυμπιακού.

• Όταν είχε μπει στο 5ο λεπτό της παράτασης στο Μακάμπι-Ολυμπιακός 1-6 και είχε δώσει την ασίστ «πάρε βάλε» στον Ελ Αραμπί για το έκτο γκολ… Και όταν είχε μπει στο 75' στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4 και από τα δικά του πόδια είχε ξεκινήσει το τρίτο γκολ, του Ελ Κααμπί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x