Κώστας Νικολακόπουλος

Έχουν βουνό να ανέβουν τα παιδιά του Ολυμπιακού, αλλά είναι μαθημένα σε υπερβάσεις!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι των παιδιών του Ολυμπιακού στην Βραζιλία.

· Ιστορική βραδιά η αποψινή για τον Ολυμπιακό, καθώς έστω όχι σε επίπεδο πρώτης ομάδας, αλλά σε επίπεδο Κ19, ο σύλλογος παίζει τελικό Διηπειρωτικού! Και δη με το μεγαλύτερο κλαμπ της Βραζιλίας, την Φλαμένγκο, στο περίφημο Μαρακανά.

· Ο νικητής θα στεφθεί πρωταθλητής κόσμου σε αυτές τις ηλικίες για το 2024! Και ασφαλώς το κίνητρο για τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου είναι τεράστιο. Από τον τελικό του Γιουθ Λιγκ, ουσιαστικά του Τσάμπιονς Λιγκ νέων, το ιστορικό 3-0 επί της Μίλαν, στον τελικό του Διηπειρωτικού κόντρα στην Φλαμένγκο.

· Τι φοβερό να παίζεις με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι ολόκληρου του πλανήτη! Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός για να φτάσει στον τελικό με τη Μίλαν, είχε αποκλείσει την Μπάγερν και την Ίντερ! Η δε Φλαμένγκο είχε βγάλει νοκ άουτ την Μπόκα Τζούνιορς!

Νικολακόπουλος: Έχουν βουνό να ανέβουν τα παιδιά του Ολυμπιακού αλλά ξέρουν από υπερβάσεις

· Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να δεχθούμε ότι τα παιδιά του Ολυμπιακού έχουν ένα βουνό να ανέβουν απόψε. Δεν είναι μόνο η δυναμικότητα του αντίπαλου και ο παράγοντας έδρα, που δεν πρέπει να τον υποτιμάμε, ειδικά εάν θα έχει, όπως λένε, πάνω από 30.000 Βραζιλιάνοι. Είναι κι άλλα πράγματα.

· Για παράδειγμα, η Φλαμένγκο είναι σε φουλ σεζόν, έχει 20 επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, σε αντίθεση με την Κ19 του Ολυμπιακού, που έχει παίξει δύο φιλικά με τη Λαμία και τον Παναιτωλικό στο Καρπενήσι, όπου έκανε μία μίνι προετοιμασία.

· Είναι και ότι η περσινή φοβερή Κ19 του Ολυμπιακού δεν είναι ίδια με την φετινή, καθώς έχουν αποχωρήσει (με τη μορφή δανεισμού) τρία βασικότατα στελέχη, ο γκολκίπερ Σίνα, ο δεξιός μπακ-χαφ (κι αρχηγός) Κουτσογούλας κι ο δεξιός στόπερ Κωστούλας. Επιπλέον είναι τραυματίες κι εκτός αποστολής άλλα δύο παιδιά, όχι απολύτως βασικοί, ο Τανούλης κι ο Δαρβίρας, που όμως είχαν δώσει λύσεις την περασμένη σεζόν, ειδικά ο πρώτος σε μεγάλα παιχνίδια. Και φυσικά υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι από τους 23 της αποστολής στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, οι 17 παίκτες έκαναν προετοιμασία στο Καρπενήσι και οι έξι προετοιμασία στην Ολλανδία με την πρώτη ομάδα! Μόλις τώρα στην Βραζιλία, επί της ουσίας, βρέθηκαν μαζί και οι 23.

Νικολακόπουλος: Έχουν βουνό να ανέβουν τα παιδιά του Ολυμπιακού αλλά ξέρουν από υπερβάσεις

· Από την άλλη, βέβαια, η παρουσία τόσο του γκολκίπερ Μπότη (απόκτημα από την Ίντερ το περασμένο Γενάρη), όσο και των Κουτσίδη, Μπακούλα, Μουζακίτη, Κωστούλα, Παπακανέλλου σε τόσα φιλικά με την πρώτη ομάδα, λογικά έχει δώσει μία εμπειρία παραπάνω σε αυτά τα παιδιά και μία εμπιστοσύνη ακόμη μεγαλύτερη.

· Παρεμπιπτόντως, για ενδεκάδα βλέπουμε (στο κλασικό 3-4-3 του Συλαϊδόπουλου) τους Μπότη, Δάμα, Κουτσίδη, Πρεκατέ (η, Παναγάκο)-Λιατσικούρα, Μπακούλα, Μουζακίτη, Αλαφάκη-Παπακανέλλο, Κωστούλα, Πνευμονίδη. Με έκπληξη την παρουσία σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ του Λιατσικούρα, που είναι κεντρικός χαφ.

· Όπως κι αν έχει, όσες δυσκολίες έχουν να υπερβούν αυτά τα παιδιά, υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει: είναι μαθημένα στα δύσκολα και στις υπερβάσεις!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x