Κώστας Νικολακόπουλος

Γεμάτο γήπεδο οι διεθνείς είχαν να δουν από το…Καραϊσκάκη πάλι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη σημασία της δυνατής έδρας, με αφορμή τη νέα νίκη της Εθνικής μας.

• Ένα από τα γεγονότα του νικηφόρου αγώνα της Εθνικής μας επί του ΕΙΡΕ ήταν και το κατάμεστο γήπεδο. Sold out είχε χθες το Καραϊσκάκη!

• Και μην υποτιμάτε αυτή την παράμετρο. Είναι κάτι άλλο να παίζεις σε ένα μισοάδειο γήπεδο και άλλο να παίζεις μπροστά σε πάνω από 30.000 κόσμο. Άλλο και για σένα, ως γηπεδούχος, άλλο και για τον φιλοξενούμενο, άλλο και για τον διαιτητή ακόμη ακόμη!

• Φαίνεται ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ δικαιώνεται άμεσα με την επιλογή της για επιστροφή της Εθνικής στο ζεστό, ενίοτε και καυτό Καραϊσκάκη. Κι από πλευράς αποτελεσμάτων (αυτό το συνολικό 5-0 με τη Φινλανδία και το ΕΙΡΕ) και από πλευράς παρουσίας κόσμου.

• Ξέρετε από πότε οι διεθνείς μας είχαν να παίξουν σε γεμάτο γήπεδο; Από τότε που η Εθνική ξανάπαιζε στο σπίτι του Ολυμπιακού! Ένα Σεπτέμβριο του 2017, στο Ελλάδα-Βέλγιο 1-2 με 30.000 εισιτήρια.

Κώστας Νικολακόπουλος: Γεμάτο γήπεδο οι διεθνείς είχαν να δουν από το…Καραϊσκάκη πάλι

• Έκτοτε, η Εθνική μας ομάδα έπαιζε πότε εκεί και πότε αλλού. Κι όταν κάποια στιγμή η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ όρισε ως έδρα της το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν έπαιξε ποτέ εκεί σε γεμάτο γήπεδο. Είτε γιατί έμενε κλειστό ένα πέταλο, είτε για τον άλφα η, τον βήτα λόγο.

• Σημασία έχει πάνω απ΄ όλα ότι η Εθνική βρίσκει τον εαυτό της. Φαίνεται ότι την βοηθάει σε αυτό και το Καραϊσκάκη, που είναι έδρα. Μπορεί δε κάποιος να κάνει και μια καταμέτρηση και να διαπιστώσει ότι στα εννιά τελευταία διεθνή παιχνίδια που έχουν γίνει στον Πειραιά, έχουν οι ομάδες μας οκτώ νίκες! Ο Ολυμπιακός έξι (2-1 τη Γουέστ Χαμ, 5-2 την Τόπολα, 1-0 τη Φέρεντσβαρος, 3-2 τη Φενέρμπαχτσε, 4-2 την Άστον Βίλα, 3-0 την Μπράγκα) και η Εθνική δύο (3-0 τη Φινλανδία και 2-0 το ΕΙΡΕ). Μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε βρει ένα τρόπο εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον και είχε αποδράσει από το Καραϊσκάκη, και δη με διπλό.

• Μακάρι να το συνεχίσουν έτσι, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Εθνική! Και να κερδίσουν στο Καραϊσκάκη και την σκοτσέζικη Ρέϊντζερς και την Αγγλία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x