Κώστας Νικολακόπουλος

Η ανάγκη να αναπληρωθεί στον Ολυμπιακό το κενό σε ένα κρίσιμο κομμάτι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ανάγκη να καλυφθεί ένα κενό στον Ολυμπιακό, που έχει να κάνει κυρίως με την αποχώρηση του Φορτούνη

• Η απουσία του Φορτούνη έχει δημιουργήσει την ανάγκη όχι απλά αναπλήρωσης του κενού του στην ενδεκάδα και γενικότερα στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και σε ένα ειδικότερο κομμάτι, αυτό της εκτέλεσης των στατικών φάσεων.

• Ο έμπειρος άσος μπορεί να μην ήταν φοβερός σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, όμως αν μη τι άλλο ήταν σε αδρές γραμμές ένας καλός εκτελεστής, με τα κτυπήματα του, σε επίπεδο της σέντρας που έβγαζε, αρκετές φορές να ήταν επικίνδυνα. Ήταν δε άτυχος που δεν είχε σκοράρει σε απευθείας κτύπημα φάουλ στο 2-0 επί της ΑΕΚ, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

• Τώρα, στα δύο πρώτα φιλικά, είδαμε τις εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ να τις παίρνουν άλλοτε ο Μπιέλ, άλλοτε ο Μουζακίτης (αριστεροπόδαροι και οι δύο), άλλοτε ο Ρόντινεϊ και άλλοτε, αν θυμάμαι καλά, κι ο Τσικίνιο. Δεν είδαμε, όμως, καλές εκτελέσεις, ίσως πλην μίας κάπως απειλητικής του Μπιέλ σε εκτέλεση κόρνερ. Με τον Μουζακίτη να πρέπει να το δουλέψει ακόμη, ώστε όπως «φτυάρισε» την μπάλα στην γκολάρα που έβαλε, έτσι να «φτυαρίζει» με δύναμη, αλλά και φάλτσα την μπάλα και στα «στημένα».

• Γιατί το μνημονεύω αυτό; Διότι πολύ απλά, νομίζω ότι τουλάχιστον ένας από τους επιθετικογενείς παίκτες που θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό πρέπει να είναι καλός στα κτυπήματα των στημένων φάσεων. Ειδάλλως, πολύ απλά η ομάδα θα έχει πρόβλημα σε αυτό το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι.

Η ανάγκη να αναπληρωθεί στον Ολυμπιακό το κενό σε ένα κρίσιμο κομμάτι

• Ενδεχομένως αυτό το κομμάτι που πρέπει να βελτιώσει περισσότερο από κάθε άλλο ο Μεντιλίμπαρ, καθώς από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοράρει ποτέ μέσα από τη διαδικασία κόρνερ η, φάουλ. Κι όπως έχω ξαναγράψει, ακριβώς αυτές οι φάσεις είναι οι πιο εύκολες για να σκοράρεις όταν κερδίζεις πολλές τέτοιες ευρισκόμενος συνεχώς στην επίθεση, όπως κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων τους, ιδίως φυσικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Να υπενθυμίσω, από την άλλη, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ από κόρνερ η, φάουλ με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο!

• Και να παρατηρήσω ότι ο Τζολάκης στο ένα ημίχρονο που έχει παίξει μέχρι στιγμής, στο πρώτο εναντίον της Μέχελεν, χρειάστηκε να επέμβει μία φορά και εν τέλει έκανε ένα εύκολο μπλοκάρισμα, αφού το σουτ του αντίπαλου κυνηγού, υπό την πίεση του Ρέτσου, δεν ήταν απειλητικό. Όμως, σε μία βαθιά μπαλιά-σέντρα που του έγινε, ο διεθνής γκολκίπερ δεν αντέδρασε σωστά και μάλλον ήταν αρκετά τυχερός, καθώς αν η μπάλα πήγαινε μέσα θα είχε φάει ένα γκολ για το οποίο θα είχε μεγάλη ευθύνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x