Κώστας Νικολακόπουλος

Μία φορά να τον δούμε στη θέση του…

Έχω την εντύπωση ότι δε θα ήταν άσχημη ιδέα από πλευράς του Ζαρντίμ να δοκιμάσει κάποια στιγμή τον Ντιακιτέ σε θέση αμυντικού χαφ.

• Και δεν το «λέω» τόσο με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός υποτίθεται πως ψάχνει για παίκτη σε αυτή τη θέση, όσο γιατί τον Αφρικάνο παίκτη οι ερυθρόλευκοι βασικά για κόφτη τον είχαν πάρει αρχές Σεπτέμβρη. Και μέχρι τώρα, αν δεν κάνω λάθος, κόφτης δεν έχει παίξει ούτε σε διπλό!

• Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν υποστηρίζω πως ο Ντιακιτέ είναι κάποιος φοβερός και τρομερός αμυντικός μέσος. Κατ΄ αρχήν δεν τον έχω δει ποτέ να παίζει σε αυτή τη θέση, οπότε δεν δικαιούμαι να έχω γνώμη.

• Μάλιστα, η μοναδική φορά που έχω δει τον Ντιακιτέ με την προηγούμενη ομάδα του, τη γαλλική Νις, ήταν σε θέση δεξιού μπακ, σε ένα παιχνίδι του περσινού γαλλικού πρωταθλήματος. Γιατί η αλήθεια είναι πως στη Νις το παιδί είχε παίξει και κόφτης και δεξί μπακ.

• Όμως, δε νομίζω πως θα…καταστραφεί κιόλας ο Ολυμπιακός, εάν ο Ζαρντίμ τον δοκιμάσει σε ένα δύο παιχνίδια, στη θέση του αμυντικού μέσου. Να δούμε αδελφέ και τι ψάρια πιάνει από αυτό το πόστο. Δεξί μπακ τον είδαμε τρεις τέσσερις φορές, έχουμε σχηματίσει μία γνώμη.

• Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός βρήκε υπερπολύτιμες λύσεις στις θέσεις των αμυντικών χαφ, από δύο παίκτες τους οποίους είχε αποκτήσει για τη θέση του δεξιού μπακ, τον Μοντέστο και τον Μανιάτη. Ακόμη δε κι ο βασικός εδώ και κάποια χρόνια δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, ο Τοροσίδης, έχει παίξει κι αυτός με επιτυχία ως αμυντικός μέσος. Ίσως, δηλαδή, να μην είναι τυχαίο.

• Γιατί λοιπόν να μην δούμε σε ρόλο κόφτη τον Ντιακιτέ, ένα παίκτη που τέλος πάντων έπαιξε ως βασικός σε ένα πρωτάθλημα όπως το γαλλικό, επί σχεδόν μία πενταετία. Τέλος πάντων, αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει και πολλά πράγματα, τουλάχιστον σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος, με μία τέτοια δοκιμή.

• Από την στιγμή κιόλας που ο ίδιος ο Αφρικάνος άσος λέει πως η καλύτερή του θέση είναι αυτή…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x