Κώστας Νικολακόπουλος

Βαλβέρδε: Από το βυθό στην… Μπάρτσα!

Μεγάλη ιστορία κύριοι ο Ολυμπιακός. Πολύ μεγάλη. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

• Μεγάλη ιστορία κύριοι ο Ολυμπιακός. Πολύ μεγάλη.

• Σκεφθείτε που ήταν πέρσι τέτοια εποχή ο Βαλβέρδε στην αγορά της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ταπεινωμένος από την αποτυχία του στη Βιγιαρεάλ, που είχε υποχρεωθεί στην απομάκρυνσή του, όταν μετά από ένα ματς όλος ο κόσμος φώναζε στον Ερνέστο να φύγει.

• Ουδείς ασχολούνταν μαζί του-πλην του Ολυμπιακού. Κάνω λάθος; Ακούγονταν κάποια ισπανική ομάδα για τον Βαλβέρδε πέρσι; Εάν υπήρχε, άλλωστε, ομάδα με έστω κάποιες προδιαγραφές, δεν θα πήγαινε; Έμεινε χωρίς δουλειά, ώσπου τον Αύγουστο του έκατσε ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τους Ισραηλινούς και ήρθε ως Μεσσίας, δικαιώνοντας στη συνέχεια τις προσδοκίες, με την θριαμβευτική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

• Και τώρα, που είναι ο Βαλβέρδε στο ποδοσφαιρικό παζάρι της Ισπανίας; Εντάξει, από τα δέκα δημοσιεύματα που γράφτηκαν, δεν σημαίνει ότι όλα ήταν 100% έγκυρα. Αλλά με το που πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, έχουν γράψει στην Ισπανία τον Ερνέστο ως υποψήφιο για την Σεβίλλη, την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι εσχάτως για την…Μπαρτσελόνα, εάν κι όταν φύγει ο Γκουαρντιόλα.

• Από εκεί που πέρσι τέτοιο καιρό δεν υπήρχε Βαλβέρδε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ισπανίας, τώρα ο Βαλβέρδε μπήκε πάλι σε αυτό το χάρτη και μάλιστα πολύ δυναμικά. Μπορεί μόνο από την Μπιλμπάο ουσιαστικά να είχε προσφορά, αλλά και μόνο να υπάρχουν ρεπορτάζ για ένα προπονητή και τέτοιου βεληνεκούς ομάδες, δεν είναι μικρό πράγμα.

• Καλό είναι και για τον Ολυμπιακό, ακόμη καλύτερο όμως είναι για τον Βαλβέρδε, ο οποίος φυσικά και δούλεψε και πέτυχε στην επιστροφή του στην Ελλάδα κι έτσι κατά κάποιο τρόπο αποκατέστησε και με το παραπάνω, όπως αποδεικνύεται, το όνομά του μετά την περσινή καταστροφική του σεζόν στη Βιγιαρεάλ.

• Μόνο που όπως ο Βαλβέρδε βοήθησε τον Ολυμπιακό, έτσι κι ο Ολυμπιακός βοήθησε τον Βαλβέρδε να ξαναβγει στην επιφάνεια από το βυθό, στο οποίο είχε βυθιστεί το όνομά του, όπως το…κίτρινο υποβρύχιο της Βιγιαρεάλ, που μην ξεχνά με ότι φέτος με τον αντικαταστάτη του Ερνέστο στον πάγκο, τον άσημο Γκαρίδο, μπόρεσε και εξασφάλισε μία θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από εκεί που πέρσι είχε τερματίσει 7η…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x