sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Χάνσι Φλικ φαίνεται πως είναι η απάντηση στους «Galacticos» της Μαδρίτης!

Το μέχρι στιγμής πρόσωπο στη φετινή La Liga, δεν είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ όπως πολλοί θα πίστευαν, αλλά ο Χάνσι Φλικ και η Βαρκελώνη χαμογελάει ξανά εξαιτίας του.

Η φετινή σεζόν στην Ισπανία, ξεκίνησε με ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να χρήζει ως ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (αλλά και του Champions League), την Ρεάλ Μαδρίτης και δικαίως μετά από μία γρήγορη ματιά στο ρόστερ της.

Η «Βασίλισσα» πρόσθεσε δίπλα στους Βινίσιους, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο και Βαλβέρδε (μεταξύ άλλων), τη μεγάλη «καψούρα» του Φλορεντίνο Πέρεθ, Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Κάρλο Αντσελότι πλέον δεν διαθέτει στη φαρέτρα του απλώς επικίνδυνα «εργαλεία», αλλά… πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής και αυτός, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, ίσως να είναι ο μοναδικός προπονητής που μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία μέσα σε τέτοια αποδυτήρια.



Οι οπαδοί των «μερένχες» πέρασαν ένα ευχάριστο καλοκαίρι, καθώς πέρα από τις μεταγραφικές επιτυχίες της ομάδας τους, έβλεπαν το αντίπαλο δέος στη Βαρκελώνη να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.

Ο Χάνσι Φλικ ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο να βγαίνει για πρώτη φορά από τα σύνορα της χώρας του. Ο κύριος στόχος για τα φτερά της επίθεσης, Νίκο Γουίλιαμς, δεν μπόρεσαι να αποκτηθεί, ενώ ο Ντάνι Όλμο, έπρεπε να περιμένει μέχρι και την 3η αγωνιστική La Liga, για να μπορέσει να δηλωθεί από την καινούργια του ομάδα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά μαζί δημιούργησαν ένα πρόβλημα, που έμοιαζε έως και καταδικαστικό για την χρονιά των «μπλαουγκράνα». Όσοι λοιπόν το πίστευαν αυτό, τότε σίγουρα δεν θα είχαν υπολογίσει στο προπονητικό ταλέντο του Χάνσι Φλικ.

Μπαρτσελόνα: Ο Χάνσι Φλικ φαίνεται πως είναι η απάντηση στους «Galacticos» της Μαδρίτης!

Ο Γερμανός χωρίς να πραγματοποιήσει μεταγραφές (με εξαίρεση αυτή του Όλμο), χρησιμοποίησε το έτοιμο υλικό που είχε αφήσει πίσω του ο Τσάβι και το απογείωσε.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, παρά το 36ο έτος της ηλικίας του, συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μαζί και με μία ασίστ.



Το παιδί-θαύμα της Βαρκελώνης, Λαμίν Γιαμάλ, μετά το «καυτό» EURO που πραγματοποίησε, συνεχίζει να μαγεύει με τις εμφανίσεις του και μετράει ήδη ένα γκολ, ενώ έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ.

Ο «άσος» στο μανίκη του Φλικ όμως, μέχρι στιγμής, είναι ο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος πριν την έλευση του Γερμανού ήταν στην πόρτα της εξόδου και η αποχώρηση έμοιαζε ως η μοναδική λύση. Άλλωστε και ο ίδιος σόκαρε με τις δηλώσεις του πρόσφατα, περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν: «Η δουλειά αυτή σε καταστρέφει. Υπήρχαν φορές που δεν ήξερα αν θα σηκωθώ το επόμενο πρωί για να πάω στην προπόνηση».

Ο Φλικ όμως πήρε αυτό το αχρησιμοποίητο διαμάντι, το εμπιστεύτηκε και πλέον ο Βραζιλιάνος μεγαλουργεί στα χέρια του, με τρία γκολ, μαζί με άλλες τρεις τελικές πάσες. Επιπλέον με φόρα έρχεται και ο Ντάνι Όλμο, που ακόμη δεν έχει ενταχθεί πλήρως στην ομάδα.

Μπαρτσελόνα: Ο Χάνσι Φλικ φαίνεται πως είναι η απάντηση στους «Galacticos» της Μαδρίτης!

Το ξεκίνημα του Φλικ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και με ένα σερί 4/4 στο πρωτάθλημα, έχει «στρογγυλοκαθίσει» στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και Βιγιαρεάλ, να βρίσκονται ισόβαθμοι στη 2η θέση με οκτώ βαθμούς.

Μπορεί το ρόστερ της Ρεάλ να είναι μία ατελείωτη παρέλαση αστέρων, μέχρι στιγμής όμως φαίνεται πως υπάρχουν προβλήματα στον… παράδεισο.
Για τον μήνα Αύγουστο ο Χάνσι Φλικ κέρδισε πανάξια το βραβείο του κορυφαίου προπονητή και ξεκαθαρίζει σε όλους πως η «Μπάρτσα» έχει επιστρέψει για να κυριαρχήσει ξανά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x