Κώστας Μιαούλης

Σκωτσέζικο ντους η εμφάνιση, εχθρική η διαιτησία και πρώτη ήττα για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το στραπάτσο της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, στο οποίο σαφώς έβαλαν το χέρι τοις Πουλικίδης-Τσακαλίδης, αλλά δεν φταίνε μόνον αυτοί.

Κατά την προσφιλή της συνήθεια, μετά από μεγάλη νίκη σε ντέρμπι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην περιφέρεια. Θυμίζω για παράδειγμα πως πέρσι η Ένωση μετά την σπουδαία νίκη στη Λεωφόρο, επισκέφθηκε το «Γεντί Κουλέ» και έχασε με κατεβασμένα χέρια. Xθες για να έρθει η ήττα για την ομάδα του Αλμέιδα, έγιναν συγκεκριμένα σφάλματα, από όλους τους παράγοντες του αγώνα από πλευράς της κιτρινόμαυρης ομάδας και πολύ σοβαρά και όχι μόνον ένα από τους διαιτητές. Το πέναλτι κατά την άποψή μου είναι ξεκάθαρο και δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν δόθηκε. Ο Τσάβες σταματά και με το μαζεμένο πόδι και με το χέρι τον Περέιρα. Επίσης ακόμα και αν αυτό μπορεί να το κρίνει κανείς ως υποκειμενικό, τι μπορεί να πεις για την κάρτα στον Πιερό που βλέπει κίτρινη στην οποία έχει συγκρουστεί κεφάλι με κεφάλι με τον αντίπαλό του και δέχεται την ποινή για αγκωνιά που δεν υπήρξε ποτέ. Αφήστε που δεν μπορώ να φανταστώ ότι και η φάση στις καθυστερήσεις με ένα ξεκάθαρο χέρι, δεν θα δινόταν πέναλτι σε άμεσους ανταγωνιστές της. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω όμως, πως για όλα αυτά η ΑΕΚ έπρεπε να είναι καλά προετοιμασμένη.

Κλείνω με τα της διαιτησίας και πάω στο αγωνιστικό. Η ΑΕΚ είναι προφανές ότι υποφέρει απέναντι σε κλειστές άμυνες κι αυτό συμβαίνει γιατί η ομάδα στηρίζεται υπερβολικά πλέον σε ατομικές προσπάθειες, πολλές σέντρες και η λύση δεν θα είναι μονίμως ο Πιερό, αλλά και γιατί σήμερα υπήρχαν σημεία, όπως για παράδειγμα η κάλυψη του Ρότα από τον Σέρχιο Ντίας. Η ΑΕΚ στα τρία ματς με την Λαμία, την Athens Καλλιθέα και με τον Παναιτωλικό έχει βάλει μόλις ένα γκολ και αυτό αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα, που δεν είναι μόνον οι χαμένες ευκαιρίες. Γιατί και χθες, σ' αυτές που έγιναν δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, να τελειώσουν. Η πρώτη είναι από το γύρισμα του Κοϊτά στον Πινέδα που αυτός πίσω από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ. Η δεύτερη είναι αυτή του Γκαρσία για την οποία μπορεί να γίνει μπόλικη συζήτηση για τον τρόπο που ενήργησε. Διότι έχει τον Πιερό αριστερά του και τον Γκατσίνοβιτς διαγώνια πίσω του ολομόναχο. Εκεί η επιλογή του άσου της ΑΕΚ, είναι να τελειώσει μόνος του τη φάση πολύ ψηλά, Ο Πιερό δεν πήρε τις μπάλες που έπρεπε με εξαίρεση ένα σουτ στο οποίο βάζει προβολή στην πορεία της μπάλας. Άρα δεν μιλάμε για μια τροφοδότηση επί της ουσίας. Ο Αϊτινός πήρε άλλη μια σέντρα από τον Ρότα που έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος του πρώτου δοκαριού.

Ένα άλλο σημείο που κρίνεται το ματς και εκεί πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις είναι γιατί μετά την πρώτη στιγμή που ο Βίντα βγαίνει από το ματς δεν του γίνεται επίδεση. Ο Κροάτης κάνει ράμματα στην φάση του τραυματισμού του, αλλά επιστρέφει στο ματς χωρίς να του δέσουν το κεφάλι. Το αποτέλεσμα είναι μετά από περίπου 12-13 λεπτά να ανοίξουν τα ράμματα και η ΑΕΚ να μείνει για ακόμα ένα τρίλεπτο με δέκα ποδοσφαιριστές και να έρθει το γκολ του Παναιτωλικού που έκρινε το παιχνίδι. Όπως φυσικά κρίθηκε και στο γεγονός πως οι αλλαγές της, δεν βοήθησαν καθόλου.

Η Ένωση σε σύγκριση με την πρωταθληματική χρονιά της, έχει χάσει τα γκολ που έπαιρνε από τους ποδοσφαιριστές που έρχονταν από τις πίσω γραμμές και ειδικά από τα χαφ. Δεν επιτρέπεται από το σημείο του πέναλτι να μην σκοράρει ο Πινέδα, δεν επιτρέπεται ένας παίκτης με έφεση στο γκολ όπως ο Λιούμπισιτς να αστοχεί δύο φορές από ευνοϊκή θέση και με καλές προϋποθέσεις. Όσο καλά και αν πάει στα ντέρμπι η ΑΕΚ χύνει την καρδάρα με το γάλα, με τόσους πεταμένους βαθμούς με τους «μικρούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x