Κώστας Μιαούλης

Έβγαλε τσαγανό στο β’ – καμπανάκι για Μπουονανότε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την σπουδαία νίκη της ΑΕΚ στα Πηγάδια, που της εξασφαλίζει άνετη πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου, για τα οφέλη, αλλά και για την κακή εμφάνιση του Enano.

Ήταν σημαντικό ματς αυτό για πολλούς λόγους. Όπως και το αποτέλεσμα. Πρώτα απ’ όλα με το «διπλό» στα Πηγάδια η ΑΕΚ «καθάρισε» την πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου από το πρώτο ματς και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Σε ένα γήπεδο που δεν έβγαλε καθαρή φάση στο ματς που είχε διεξαχθεί πριν σχεδόν 2 μήνες, σε αντίθεση με σήμερα, που στο δεύτερο μέρος έκανε πολλές και καθαρές φάσεις. Είναι σημαντικό το «διπλό» επιπλέον, γιατί της δίνει έναν οδηγό, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτή τη φορά ήταν πιο τολμηρή και έβγαλε φάσεις και έστω και το ένα γκολ της ήταν αρκετό. Αισθητά καλύτερη παραγωγικά από εκείνο το άψυχο ματς για το πρωτάθλημα.

Άποψη μου, για την ΑΕΚ αυτό το ματς είχε και άλλα οφέλη. Την πολύ καλή εμφάνιση του Κολοβέτσιου, ειδικά σε ένα παιχνίδι που η «Ένωση» είχε πίεση ειδικά μετά το γκολ του Κρισάντους. Απόδοση με θετικό πρόσημο, που όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόταν είχε και ο Μπαρμπόσα που δείχνει να έχει αφήσει πίσω του, τις μέτριες εμφανίσεις και τούτο είναι πολύ σημαντικό. Το σύνθημα όμως της νίκης από την αρχή το είχε δώσει ο Μακόλεϊ Κρισάντους (για τον οποίο είχα πει στην εκπομπή με τον Κέτσε το Σάββατο πως θα σκοράρει σε Πηγάδια ή Λεωφόρο). Μακάρι να το επαναλάβει και την Κυριακή. Ασφαλώς πολύ σημαντική ήταν ξανά και η συμβολή του Γιόχανσον. Μεγάλη απόκρουση κι από τον Μπαρόχα στο 72’ στην κεφαλιά του Ερέα.

Ως προς το γύρισμα του συστήματος σε 4-3-3 η ΑΕΚ έβαλε και 3ο χαφ. Ήταν μοιραίο πως η ΑΕΚ θα πιεζόταν, αλλά έβγαλε και φάσεις με τον δαιμόνιο Μπαρμπόσα, με τον Κρισάντους, ενώ θεωρώ πως στη φάση που ανατρέπεται ο Κορδέρο, πέναλτι μπορεί να δοθεί. Μέσα σε όλα αυτά η αγωνία στρέφεται πλέον στον Σιμόες, που βγήκε με τράβηγμα στον δεξί δικέφαλο και περιμένουμε να διαπιστώσουμε, αν θα μπορέσει να προλάβει το κυριακάτικο παιχνίδι.

Ο μόνος προβληματισμός που έχω, ακουμπάει τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Εnano, ήταν βασικός, είχε μπροστά του 62 λεπτά να δείξει πράγματα και δεν το έκανε. Δεν είναι πως επιχείρησε πράγματα και δεν του βγήκαν, το χειρότερο είναι πως ακόμα και σε εύκολες πάσες έκανε το λάθος με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ δεν του πήγε και καμία ατομική προσπάθεια. Μπορεί και ο Βάργκας να μην απέδωσε τα αναμενόμενα μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Σαββάτου, αλλά είχε και ένα καλό διάστημα και γενικά προσπάθησε και τακτικά ήταν καλός. Αντίθετα ο Μπουονανότε, μαζί με τον Σοϊλέδη ήταν οι μόνες παραφωνίες στο ματς για την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x