F1

Επιστρέφει στην F1 η Honda

Με κινητήρες Honda θα τρέχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 η McLaren το 2015.

Την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Formula 1 ανακοίνωσε η Honda μετά από την πέντε χρόνια απουσίας από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η μάρκα επιβεβαίωσε πως θα είναι ο επίσημος προμηθευτής κινητήρων της McLaren το 2015.

Κίνητρο της ιαπωνικής εταιρίας για να επιστρέψει στα γκριντ είναι η αλλαγή των κινητήρων στο πρωτάθλημα, αφού από την επόμενη σεζόν θα τρέχουν κινητήρες V6 χωρητικότητας 1.6lt υπερτροφοδοτούμενους.

Honda και McLaren έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν από το 1988 μέχρι το 1992, κερδίζοντας τέσσερις τίτλους οδηγών και κατασκευαστών.

«Μαζί τις δεκαετίες 80’ και 90’ κερδίσαμε 44 γκραν πρι και οχτώ Παγκόσμια πρωταθλήματα (οδηγών και Κατασκευαστών). Το 1988 δημιουργήσαμε το πιο πετυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία του πρωταθλήματος της Formula 1. Η McLaren και η Honda είναι έτοιμες για μία ακόμη περιπέτεια. Είμαι χαρούμενος που η Honda επιστρέφει στο άθλημα», δήλωσε το αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς.

Χαρούμενος για την αλλαγή των κανονισμών- κινητήρων- στο πρωτάθλημα της Formula 1 που οδήγησε την Honda να επιστρέψει στα γκριντ παρουσιάστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ίτο Τακανόμπο:

«Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την απόφαση της FIA να αλλάξει τους κινητήρες στο πρωτάθλημα κάτι που θα αποτελέσει πρόκληση για τους κατασκευαστές που επιδιώκουν την ανάπτυξη νέων περιβαλλοντικών αλλαγών. Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, αλλά και στον Μπέρνι Έκλεστοουν».

Τον ενθουσιασμό του από την εν λόγω εξέλιξη δεν μπορούσε να κρύψει ο υπεύθυνος των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, Μπέρνι Έκλεστοουν.

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε την Honda να επιστρέφει στη Formula 1. Η τεχνολογία τους και το πάθος της για τα μηχανοκίνητα σπορ κάνουν το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό».

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x