Επικαιρότητα

«Δίκη στον ΣΚΑΪ»: Το ανώνυμο τηλεφώνημα που «φώτισε» τα επεισόδια του Ρέντη στη δολοφονία Λυγγερίδη

Το ανώνυμο τηλεφώνημα, το στικάκι με το υλικό από τα επεισόδια στου Ρέντη και τα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης που διερευνώνται.

Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο ανακριτής Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά τα πρόσωπα που συνδέονται με την εγκληματική οργάνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία γίνεται αναφορά στην εγκληματική οργάνωση που διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τονίζεται ότι χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση.

Όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο προφυλακισμένος Ι.Α. εργαζόταν από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργαζόταν από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δ.Μ. και Π.Κ., προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται μέχρι την ημέρα της δολοφονίας Λυγγερίδη. Οι Μ.Χ. και Ι.Χ. εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Ο Μ.Χ. εργαζόταν στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό από 6/4/2020 έως 7/12/2023, ημέρα των αιματηρών επεισοδίων του Ρέντη.

Στη δικογραφία αποκαλύπτεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2024, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δέχθηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο, απέναντι από την θύρα 5 του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης, ένα φλασάκι με βίντεο, από τα επεισόδια στου Ρέντη, στο Μελίνα Μερκούρη,, στο οποίο φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Αστυνομικός που μετέβη στο σημείο, εντόπισε το στικάκι, το οποίο απεστάλη στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξάγει τυχόν βιντεοληπτικό υλικό και στη συνέχεια για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος της συσκευής.

Το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων εντόπισε 15 αρχεία βίντεο, στα οποία εμφανίζεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν εξέλθουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών δύο ατόμων, εξέρχονται προκειμένου να επιτεθούν στους Αστυνομικούς.

Το βιντεοληπτικό υλικό αναλύθηκε σε τρεις Εκθέσεις Ανάλυσης Βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με λοιπά στοιχεία προανάκρισης, όπου προέκυψε ότι:

Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ 35-40 περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε 10-15 περίπου μοτοσυκλέτες και 4 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν μπροστά στη θύρα των επισήμων (VIP) του Καραϊσκάκη.

Αφού τοποθέτησαν τα «πολεμοφόδια» εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι «προστατεύοντας» – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το Μελίνα Μερκούρη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ. Καμινίων-Νέου Φαλήρου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι οι κάμερες του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν καταγράφουν όταν δεν διεξάγεται αγώνας ποδοσφαίρου της ομάδας του Ολυμπιακού και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου διαγράφονται μετά το πέρας δύο ημερών.

Ως εκ τούτου και επειδή είχαν παρέλθει δύο ημέρες, από την ημέρα που έγινε γνωστό από την διενεργηθείσα προανάκριση, το αρχικό σημείο συνάντησης των δραστών, δεν κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το Καραϊσκάκη.

πηγή: dikisports.blogspot.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x