NBA

«Καθάρισαν» τους Χόρνετς και αγκαλιάζουν την 8η θέση οι Χιτ

Πολύ σημαντική νίκη για τους Μαϊάμι Χιτ, που επικράτησαν 93-75 των Σάρλοτ Χόρνετς και έκαναν καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της 8ης θέσης της ανατολικής περιφέρειας.

Τέτοιες νίκες μετρούν διπλά! Πατώντας γκάζι στην τέταρτη περίοδο, οι Μαϊάμι Χιτ «καθάρισαν» τους Σάρλοτ Χόρνετς (93-75 εντός έδρας) και εδραιώνονται ακόμα περισσότερο στην 8η θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Το ματς ήταν ντέρμπι -όπως αναμενόταν- στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με καμία εκ των δύο ομάδων να μην μπορεί να ξεφύγει με πάνω από 5-6 πόντους διαφορά. Μάλιστα, η μέγιστη τιμή ήταν το +8 (29-37 στο 16’) των φιλοξενούμενων, ενώ το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις «φλόγες» και τις «σφήκες» ισόπαλες στο σκορ (39-39)!

Η μάχη συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο +1 (61-60). Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο όμως, ανέλαβαν δράση οι Ουέιντ, Ντράγκιτς και Αντεμπάγιο, οι οποίοι πέτυχαν καθοριστικούς πόντους δίνοντας «αέρα» στην ομάδα του Σπόελστρα, που έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 20-5 στο τελευταίο 6λεπτο για να φτάσει στο τελικό 93-75.

Κορυφαίοι των νικητών οι τρεις προαναφερθέντες, Ουέιντ (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Ντράγκιτς (19 πόντοι) και Αντεμπάγιο (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λαμπ, που σταμάτησε στους 21 πόντους, με το μεγάλο αστέρι της Σάρλοτ, Κέμπα Ουόκερ, να μένει σε… ρηχά νερά (10 πόντοι με 4/16 εντός παιδιάς).

Με αυτή τη νίκη, οι Χιτ ανέβηκαν στο 33-36 και άφησαν τους Χόρνετς στο 31-38, κάνοντας έτσι ένα καθοριστικό βήμα για την είσοδό τους στα playoffs.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x