NBA

Βινς Κάρτερ: «Βλέπω το κάρφωμα σαν μία τέχνη»

Ο 42χρονος σταρ μίλησε για τον τρόπο που προσέγγιζε τα καρφώματα και τις διαφορές τωρινών και παλιών dunkers.

Στην τέχνη του καρφώματος και σε τι διαφέρουν οι τωρινοί σπεσιαλίστες με εκείνους των προηγούμενων δεκαετιών αναφέρθηκε ο Βινς Κάρτερ.

Ο «Air Canada» μπορεί πλέον να έχει γίνει ένας πολύ αξιόπιστος σουτέρ τριών πόντων, αλλά έφτιαξε το όνομά του χάρη στα εκπληκτικά αλτικά του προσόντα και στα εντυπωσιακά καρφώματά του.

Έτσι, παραχώρησε συνέντευξη σε αμερικανικό Μέσο, όπου μίλησε λεπτομερώς για τον ιδιαίτερο τρόπο, με τον οποίο προσέγγιζε τα καρφώματα αλλά και στις διαφορές των παλιών dunkers με τους σημερινούς: «Βλέπω τα καρφώματα σαν να είναι τέχνη, έχουν μια καλλιτεχνική πλευρά. Το να σηκώνεσαι στον αέρα, να στέκεσαι και στη συνέχεια να καρφώνεις μπορεί να γίνει “άγριο”. Παλιά όταν κέρδισα τον διαγωνισμό καρφωμάτων (σ.σ. το 2000), ήταν περισσότερα τα παιδιά που προσπαθούσαν να “ρίξουν” την μπασκέτα. Ήταν η εποχή των “μεγάλων” κι αυτό τους παρακινούσε. Τώρα είναι πιο φινετσάτοι και μερικοί θέλουν να σηκωθούν απλά για να φτάσουν ψηλά. Ο Τζον Κόλινς κι εγώ έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις για την τέχνη του καρφώματος, έχει μια old-school νοοτροπία και του αρέσει να καρφώνει με δύναμη».

Ο 42χρονος Κάρτερ ετοιμάζεται για την τελευταία του χρονιά στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ με τους Ατλάντα Χοκς, όπου θα γράψει ιστορία, αφού θα γίνει ο πρώτος παίκτης με 22 σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά και ο μοναδικός που θα έχει αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες!

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x