NBA

Eμπίντ για την ιστορική «50άρα» που σημείωσε: «Κερδίσαμε και αυτό είναι που μετράει»

Ο Τζοέλ Εμπίντ έγραψε ιστορία απέναντι στους Χόρνετς, όμως το μόνο που τον ένοιαξε είναι ότι η ομάδα του πήρε την νίκη.

Από άλλο πλανήτη για ακόμη μια φορά ο Τζοέλ Εμπίντ, ο αστέρας των Σίξερς «κέρασε» μια «50άρα» τους Χόρνετς και έγινε ο πρώτος παίκτης την φετινή σεζόν με πολλαπλά παιχνίδια με 50 πόντους. Ωστόσο, πιο πολύ χάρηκε για την νίκη της ομάδας του (131-113).

«Κερδίσαμε και αυτό είναι που μετράει. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε την νίκη και ότι με την εμφάνιση μου βοήθησα στο γεγονός αυτό. Στην ομάδα έχουμε αναπτύξει μια συνήθεια, όποιος είναι «ζεστός» να παίρνει την μπάλα στα χέρια του μέχρι η άμυνα αντιδράσει. Εγώ απλά σκόραρα και οι συμπαίκτες μου με έβρισκαν», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Καμερουνέζος σέντερ.

Στην εκπληκτική εμφάνιση του 28χρονου στάθηκε και ο Τζέιμς Χάρντεν. «Είχε βρει το χέρι του από νωρίς, εκτελούσε με ευκολία από την περιφέρεια και ήταν πολύ αποτελεσματικός όταν πήγαινε προς το καλάθι. Γενικά, το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο», τόνισε ο πρώην MVP της λίγκας.

Μετά τα χθεσινά του «όργια» ο Εμπίντ πλέον στην σεζόν μετράει, 33,4 πόντους, 9,8 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των Σίξερς με πολλαπλά παιχνίδια πάνω από 50 πόντους. Οι άλλοι δύο είναι οι Άλεν Αίβερσον (2000-2001 και 2004-2005) και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (1965-1966 και 1967-1968).



Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x