Γενικά

Υποστολή σημαίας στη Γαλλία: Αποχώρησε από την εθνική ο Μπατούμ!

Την αποχώρησή του από την εθνική Γαλλίας, στην οποία αγωνίστηκε για 15 χρόνια και μέτρησε 177 συμμετοχές, ανακοίνωσε ο Νικολα Μπατούμ!

Τέλος εποχής για Νικολα Μπατούμ και εθνική Γαλλίας!

Μετά από 15 χρόνια, 177 συμμετοχές, την «πρωτιά» στο Ευρωμπάσκετ του 2013 και δύο αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια στο Τόκιο το 2021 αλλά και φέτος στο Παρίσι, ο 35χρονος φόργουορντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τους «μπλε».

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπατούμ -που υπήρξε σταθερά βασικός στέλεχος της Γαλλίας- δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Από την πρώτη μου συμμετοχή κόντρα στην Αυστρία (σ.σ. στις 24 Ιουλίου 2009) μέχρι την τελευταία εναντίον της ομάδας των ΗΠΑ... Τώρα είναι καιρός να κλείσω αυτό το υπέροχο κεφάλαιο και να δώσω την σκυτάλη στη νέα γενιά. Το να φορώ την φανέλα της εθνικής ομάδας είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί στην καριέρα μου, θα είμαι αιώνια ευγνώμων», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου για αυτές τις αναμνήσεις ζωής, ευχαριστώ όλο το προσωπικό με το οποίο συνεργαζόμασταν κάθε καλοκαίρι, ευχαριστώ τον Βενσάν (σ.σ. Κολέ ομοσπονδιακός προπονητής). Είμαι υπερήφανος που συνέβαλα στην συγγραφή μέρους της Ιστορίας του γαλλικού μπάσκετ. Τώρα για τους νέους, η εθνική ομάδα είναι σε καλά χέρια και ξέρω ότι αυτή η φανέλα θα συνεχίσει να λάμπει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x