Ελλάδα

Σπανούλης: «Έχουμε ταυτότητα ως ομάδα, είμαστε νικητές - Πρότυπο ο Ντόντσιτς»

Ο Βασίλης Σπανούλης είδε θετικά και αρνητικά στοιχεία από πλευράς Εθνικής κόντρα στην Αίγυπτο, στάθηκε στον χαρακτήρα της γαλανόλευκης και εκθείασε τον Λούκα Ντόντσιτς.

Στην ταυτότητα που έχει η Εθνική στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη επί της Αιγύπτου, με την οποία έκανε το 2/2 στη φάση των ομίλων του προολυμπιακού.

«Δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την ήττα, είμαστε μια ομάδα νικητών και αυτό θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και το Σάββατο», τόνισε ενόψει του ημιτελικού με τη Σλοβενία, ενώ εκθείασε τον Λούκα Ντόντσιτς.

«Δεν έχω δει ακόμη τον Ντόντσιτς. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσά μας, πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως αθλητές. Δεν χρειάζεται να πω πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένα ωραίο πρότυπο», σχολίασε, αλλά και: «Υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί παίκτες στη Σλοβενία και θα πρέπει να τους δείξουμε επίσης προσοχή».

Αναλυτικά μίλησε για:
-τα στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική: «Για ένα ακόμη ματς μοιράσαμε πολύ καλά την μπάλα, είχαμε 34 ασίστ και αναγκάσαμε τους αντιπάλους σε πολλά λάθη. Αυτό δείχνει την ταυτότητά μας και είναι σημαντικό να έχεις ταυτότητα σαν ομάδα. Είδαμε και κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά, είναι καλό που τα είδαμε τώρα για να τα διορθώσουμε. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και θα πάμε όλοι μαζί για τη νίκη το Σάββατο».

- τον Ντόντσιτς και την αντιμετώπισή του: «Δεν έχω δει ακόμη τον Ντόντσιτς. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσά μας, πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως αθλητές. Δεν χρειάζεται να πω πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένα ωραίο πρότυπο. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κι εμείς έναν σούπερ σταρ που είναι επίσης σπουδαίος άνθρωπος και ηγέτης. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια πρότυπα. Έχουμε πλάνο για την αντιμετώπιση του Ντόντσιτς, αλλά δεν θα σας τα πω τώρα. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί παίκτες στη Σλοβενία και θα πρέπει να τους δείξουμε επίσης προσοχή».

-τους καλές παίκτες της Εθνικής στην άμυνα: «Είναι σημαντικό για μας και ένα από τα πλεονεκτήματά μας ότι έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην άμυνα. Όμως δεν είναι μόνο ατομικό θέμα, αλλά και ομαδικό. Πρέπει να κάνουμε περιστροφές και να αμυνόμαστε με τον κατάλληλο τρόπο».

-το IQ της ομάδας: «Έχουμε παιδιά με υψηλό IQ και πολλούς καλούς δημιουργούς. Το παιχνίδι μας βασίζεται σε αυτό και στην καλή δημιουργία. Παίρνουμε το καλύτερο δυνατό σουτ, έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν, έχουμε πολλές αρετές».

-το πρόβλημα με Κώστα Αντετοκούνμπο: «Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε για μαγνητική, σύντομα θα ξέρουμε. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι αρνητικό και ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας το Σαββατοκύριακο. Η υγεία είναι πάνω από όλα».

-το επίπεδο ετοιμότητας: «Εμείς κοιτάμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο που μπορούμε, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το ξέρουν οι παίκτες, το ξέρω κι εγώ. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Όταν ανέλαβα την ομάδα, το πιο σημαντικό που ήθελα ήταν να βάλω ταυτότητα, νοοτροπία και χαρακτήρα. Πιστεύω πως αυτά έχουν μπει και όταν έχεις αυτά τα στοιχεία, αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα θα έρθουν. Δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την ήττα, είμαστε μια ομάδα νικητών και αυτό θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και το Σάββατο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x