Ελλάδα

Σάκοτα: «Δεν μπορέσαμε να φέρουμε τις πρώτες μας επιλογές - Η εικόνα της ομάδας έχει πέσει»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα παραδέχτηκε πως η ΑΕΚ Betsson δεν μπόρεσε να αποκτήσει τις πρώτες της επιλογές, καθώς δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο στο παρελθόν.

Με ωμό ρεαλισμό για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο χτίσιμο του ρόστερ της ΑΕΚ Betsson μίλησε ο Ντράγκαν Σάκοτα στη media day της ομάδας στα ανανεωμένα (τοποθετήθηκαν ήδη κάποια μαύρα καθίσματα) Λιόσια, όπου έγινε και αγιασμός.

«Όλες οι επιλογές παικτών είναι δικές μας. Αν με ρωτάτε, αν ήταν οι πρώτες μας επιλογές, όχι. Είχαμε πολλές δυσκολίες με τις πρώτες μας επιλογές. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, η εικόνα της ομάδας έχει πέσει και ίσως το πιο σημαντικό είναι να επανέλθει η ΑΕΚ, σαν ομάδα, σαν όνομα. Αυτό θα γίνει με κάποιες αλλαγές που προσπαθεί να κάνει η διοίκηση και με τα παιχνίδια σίγουρα. Αν παλεύουμε και παίζουμε σωστά, όλοι θα μας βλέπουν διαφορετικά. Κάποια παιδιά ήταν στις αρχικές μας επιλογές. Αυτό που θέλαμε πραγματικά ήταν είτε ακριβό, είτε ήταν κάπου αλλού. Συνήθως όλοι ψάχνουν μια ομάδα στην EuroLeague. Χωρίς πολλά χρήματα είμαστε κάπως πίσω σαν επιλογή για τους παίκτες. Να μην κρυβόμαστε. Στο τέλος κάτι φαίνεται. Περιμένουμε ακόμα μία κίνηση. Όταν ξεκινάμε και μας λένε "τι ψάχνετε;", απαντάμε "καλό παίκτη". Αν μου φέρεις έναν παίκτη που μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, θα βρούμε θέση. Αυτή τη στιγμή πραγματικά μας λείπει ένας ψηλός, αλλά όχι το κλασικό πεντάρι, ένας combo παίκτης και είχαμε αφήσει αυτή τη θέση, για να είναι ο καλύτερος παίκτης. Ψάξαμε έναν μήνα, είχαμε κάποιες επαφές, αλλά δεν μας ήρθε ακόμα», ανέφερε.

Όσο για την πορεία της προετοιμασίας, τόνισε: «Συνήθως λέμε ότι πάμε καλά. Δεν είχαμε όλη την ομάδα μαζί από την πρώτη ημέρα. Το βασικό είναι ότι το τέλος μετράει. Αν είμαστε όπως θέλουμε στο τέλος, αυτό είναι το βασικό. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, με πολλές αλλαγές σε σχέση με την περσινή ομάδα. Η δουλειά γίνεται από την αρχή, όμως δεν ξέρουμε ούτε οι άλλες ομάδες πως είναι. Όλοι αλλάζουν, οπότε πάντα πρέπει να κρατάς χαμηλά την μπάλα στις δηλώσεις. Τα πρώτα παιχνίδια μας θα δείξουν σε ποιον δρόμο πάμε. Εννοείται ότι τα γκαρντ παίζουν μεγάλο ρόλο, όμως εδώ είχα ένα θέμα από την αρχή. Ο γιατρός λέει ότι ο Φλιώνης είναι οκ. Όπως και με τον Φλιώνη, έτσι όπως το σκεφτόμουν θα ήταν ένας από τους βασικούς. Θέλαμε να φέρουμε και 2 Έλληνες που εκείνη τη στιγμή ήταν στην αγορά, τον Λούντζη και τον Μήτρου Λονγκ, δεν καταφέραμε και Έλληνες τέτοιου επιπέδου ώστε να έχουμε περισσότερους από ότι ξένους στη frontline. Όποτε το σκέφτεσαι βρίσκεις ότι κάτι σου λείπει. Χτύπησε και ο Καράμπελας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε έτσι όπως θέλαμε προπόνηση».

Τέλος για τους στόχους της νέας σεζόν ο Σέρβος προπονητής είπε: «Έχω την εντύπωση ότι όταν μιλάω με κόσμο, όλοι μου λένε "τι μας λέτε κάθε χρόνο, ότι πάμε για πρωτάθλημα και ο΄τι θα είμαστε ψηλά αφού ξέρουμε πάλι θα το πάρει ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός". Ναι κάπως είναι άδικο γιατί αυτές οι δύο ομάδες έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ξεχωρίζουν. Είναι σε μία διοργάνωση σαφώς μεγαλύτερη, με άλλους στόχους οπότε θα έλεγα ότι θα είμαστε λίγο πιο ρεαλιστικοί στους νέους στόχους. Πιστεύω ότι το BCL είναι μια διοργάνωση όπου έχουμε κάποιους στόχους, να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε αλλά εννοείται ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πιο πολύ από πέρυσι και να φτάσουμε 4αδα. Για εμάς θα ήταν ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με πέρυσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x