Ελλάδα

Ξέρανε τον Πανιώνιο με τρίποντο «κρεσέντο» ο Προμηθέας και μπαίνει εξάδα!

Μετά από ένα απίθανο ματς που κρίθηκε στην παράταση, ο Προμηθέας βρήκε πολλά μεγάλα σουτ και κατάφερε να νικήσει 101-93 τον Πανιώνιο, αγκαλιάζοντας την εξάδα που στέλνει απευθείας στα playoffs!

Απίθανο ματς και συγκλονιστικό φινάλε στη Γλυφάδα! Μετά από το ίσως κορυφαίο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, ο Προμηθέας νίκησε με σκορ 101-93 στην έδρα του Πανιωνίου στην παράταση. Κάπως έτσι, ανέβηκε στο 10-11, έριξε τους ηττημένους στο 9-12 και πιθανότατα εξασφάλισε την εξάδα που οδηγεί απευθείας στα playoffs!

Πράγματι, ο «Ιστορικός» αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει ώστε να μείνει στη διεκδίκηση της έκτης θέσης. Με άλλα λόγια, οι «κυανέρυθροι» θα παίξουν πρώτα play-ins για μία θέση στα playoffs, ενώ ο Προμηθέας θα εξασφαλίσει μία θέση στα προημιτελικά χωρίς άγχος.


Το ματς ήταν απίστευτο ντέρμπι με αμφότερες οι ομάδες να έχουν πολύ καλά διαστήματα. Ο Προμηθέας ήταν αυτός που ξέφυγε στα τέλη της τρίτης περίοδου με +11 (55-66), όμως γρήγορα ο Πανιώνιος μάζεψε τη διαφορά. Με λάθη επί λαθών, το ματς οδηγήθηκε τελικά στο έξτρα πεντάλεπτο (87-87), όπου έγινε το... έλα να δεις!



Πράγματι, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +5 (93-88) με 2:48 να απομένουν στο ρολό, μοιάζοντας να θέτουν υπό τον έλεγχό τους το παιχνίδι. Ακολούθησε όμως ένα επικό 13-0 επιμέρους σκορ των Πατρινών με τρία μεγάλα τρίποντα από Τζόρνταν Γουόκερ και Μιχάλη Λούντζη, το οποίο έδωσε τελικά τη νίκη στον Προμηθέα.

Οι δύο προαναφερθέντες ήταν και οι κορυφαίοι του αγώνα. Ο Γουόκερ έβαλε 28 πόντους με 5/13 τρίποντα, ενώ ο Λούντζης μέτρησε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα με 7/11 εντός πεδιάς. Πολύ καλό ματς και από τον Τζόρντον Βαρνάντο με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Για τους γηπεδούχους, που υπέστησαν τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, μεγάλο ματς έκανε ο Ρίον Μπράουν με 27 πόντους, ενώ 18 πόντους με 9 ριμπάουντ μέτρησε ο Λάντρι Νόκο και 14 πόντους ο Κέντρικ Ρέι.

Στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (23/03, 17:00), ενώ ο Προμηθέας θα παίξει στην Πάτρα με το Περιστέρι (23/03, 17:00)

Τα δεκάλεπτα: 25-31, 45-59, 68-71, 87-87 (κ.δ.), 93-101 (παρ.)

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x