Ελλάδα

Το depth chart του Ολυμπιακού και οι «αλχημείες» του Μπαρτζώκα μετά το σοκ με Φαλ

Ο σοβαρός τραυματισμός του Μουσταφά Φαλ αναμένεται να φέρει πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις παικτών στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Basket League.

Η... κακοδαιμονία του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν δεν έχει τέλος, καθώς, μετά τους τόσους τραυματισμούς μέσα στην χρονιά, οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με φόντο και τους τελικούς με τον «αιώνιο αντίπαλο», δίχως τον Μουσταφά Φαλ.

Και να σκεφτεί κανείς, πως ο τραυματισμός του Γάλλου σέντερ ήρθε δύο ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς που θα τον κρατήσει εκτός παρκέ για 6-8 μήνες, με τον Αμερικανό γκαρντ της Ζαλγκίρις να θεωρείτο κλεισμένος από τους «ερυθρόλευκους».


Με δεδομένο πως «κόπηκαν» από τη λίστα των playoffs οι Μόουζες Ράιτ, Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις και πλέον δεν επιτρέπεται να γίνουν άλλες αλλαγές στις θέσεις των ξένων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του καλούνται να προβούν σε «αλχημείες» ώστε να καλύψουν το τεράστιο κενό του Φαλ στη ρακέτα.

Αρχής γενομένης από τα ημιτελικά με το Περιστέρι bwin, ο Ολυμπιακός καλείται να πλαισιώσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στη θέση «5» με τον συμπατριώτη του, Φίλιπ Πετρούσεφ, ανεβάζοντάς τον μία θέση από το «4». Βέβαια, ο πρώην ΝΒΑερ μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο, όπως έκανε στην καριέρα του κατά το παρελθόν.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, θα χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο «4», βοηθώντας τον Άλεκ Πίτερς, μιας και όπως προείπαμε ο Πετρούσεφ θα επωμιστεί πολύ βάρος στη θέση του σέντερ. Στο «3» τώρα, εκτός από τον Παπανικολάου, ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης θα παίξουν στη θέση του SF.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η ευχέρεια πολλών παικτών του Ολυμπιακού να παίζουν παραπάνω από μία θέση στο παρκέ, επιτρέπει στην ομάδα, να βρει λύσεις εκ των έσω μετά και τη νέα ατυχία με τον Φαλ.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού:

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης

SG: Αϊζέια Κάνααν, Σακίλ ΜακΚίσικ

SF: Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, (Σακίλ ΜακΚίσικ)

PF: Άλεκ Πίτερς, (Φίλιπ Πετρούσεφ), (Κώστας Παπανικολάου)

C: Νικόλα Μιλουτίνοφ, Φιλίπ Πετρούσεφ, Γιώργος Τανούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x