Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Μας έβαλε πίεση με τα τρίποντα ο Παναθηναϊκός - Έχουμε παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση»

Τι δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες σε όχι καλή κατάσταση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Μας έβαλε πολύ μεγάλη πίεση με τα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έγινε γιατί εμείς ήμασταν ανεπαρκείς αμυντικά. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να βρει ελεύθερα σουτ και μπήκαμε σε ένα καθεστώς πίεσης και άγχους. Στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε με δύο άστοχα τρίποντα από Ντόρσεϊ και Φουρνιέ, είπαμε να πάμε κατοχή-κατοχή, αλλά κάποιες στιγμές βιαστήκαμε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ομαδικά και είχε υπομονή, σε αντίθεση με μας, και μοιραία χάσαμε. Στις περισσότερες κατηγορίες της στατιστικής ήμασταν καλύτεροι, αλλά υπήρχε μεγάλη διαφορά στην ευστοχία. Προσπαθούμε να βρούμε τον ρυθμό μας, δεν έχουμε χρόνο και πρέπει μέσα από τα παιχνίδια να βρούμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να γίνουμε πιο σκληροί αμυντικά. Δεν κάναμε φάουλ, μόλις δύο στο πρώτο δεκάλεπτο. Αποφύγαμε τις επαφές και ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό», τόνισε.

Ερωτηθείς που αποδίδει τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού σε σχέση με πέρσι απάντησε: «Έχοντας όλοι τεράστιες προσδοκίες από τις μεταγραφές, προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία στο πώς και ποιος θα σουτάρει. Έχουμε φάουλ και δεν τα κάνουμε γιατί θέλουμε να μείνουμε στο παιχνίδι. Δεν λέω ότι οι παίκτες μας είναι εγωιστές. Θα πρέπει να περάσουμε από ένα στάδιο για να γίνουμε συμπαγείς, να κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει για να κερδίσει η ομάδα. Δεν είναι μομφή για τους παίκτες, υστερούμε στις βοήθειες, υστερούμε στην έξτρα πάσα… Οι παίκτες μας δεν είναι εγωιστές, αλλά πρέπει να γίνουμε συμπαγείς, αυτό που πρέπει. Έχουμε αρκετούς παίκτες όπως ο Φαλ που παίζει 3-4 λεπτά και λυγίζει, επειδή ήταν πολύ καιρό έξω. Ή ο Μιλουτίνοφ που μας ζήτησε αλλαγή. Ο Παπανικολάου είναι κουρασμένος, οι αιματολογικές του εξετάσεις το έδειξαν. Έχουμε αρκετούς παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση».

Για τη διαχείριση μετά το ματς της Παρασκευής είπε: «Κάναμε μια προπόνηση, πιο πολύ αποκατάσταση και αναλύσεις. Όπως όλες οι ομάδες το διαχειριζόμαστε. Έχουμε μια μέρα να προετοιμάσουμε το ματς με τη Ρεάλ, δεν έχουμε καλά-καλά χρόνο να δείξουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό. Τα χέρια των προπονητών είναι δεμένα, αυτή τη στιγμή πιο σημαντικοί είναι οι γυμναστές. Έχει σημασία να είμαστε συμπαγείς. Χάσαμε τρία ματς εκτός έδρας που τα ελέγξαμε και αυτό έφερε μια ιδιαίτερη πίεση στην ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι γιατί είμαι βέβαιος πως το ταβάνι μας είναι πολύ ψηλό».

Τέλος ανέφερε πως ο Γκος θα είναι διαθέσιμος για τα ερχόμενα ματς της Ευρωλίγκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x