Ελλάδα

Μανωλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Τεράστια προσωπικότητα και πανέξυπνος άνθρωπος ο Πιτίνο»

Τη δική του άποψη για τον Ρικ Πιτίνο κατέθεσε στον ΣΠΟΡ FM ο προπονητής του Ηφαίστου Λήμνου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, που αναφέρθηκε και στην εμπειρία του από τη νησιωτική ομάδα.

Για τον Ρικ Πιτίνο μίλησε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM και τον Δημήτρη Κοντό ο τεχνικός του Ηφαίστου Λήμνου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, που χαρακτήρισε τεράστια προσωπικότητα τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδας του στην Basket League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον Δημήτρη Κοντό και στον ΣΠΟΡ FM:

- Για τον Ήφαιστο Λήμνου: «Δεν έχω ισχυριστεί τίποτα για στόχους κτλ. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα, αν σκεφτούμε όλα αυτά που έχουν γίνει. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, ξεκινώντας από την οικογένεια Μπούμπουρα, που είχε αυτή την ιδέα. Δεν έχω σκεφτεί τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αν έχουμε καταφέρει πολλά ή λίγα. Κάθε μέρα δουλεύουμε και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε τις συνθήκες».

- Για τις επαρχιακές ομάδες της Basket League: «Ο Κολοσσός και το Ρέθυμνο είναι πολλά χρόνια στην κατηγορία. Είναι καλές ομάδες και είμαστε ευχαριστημένοι ως μπασκετάνθρωποι από αυτές. Η Λάρισα είναι μπασκετική πόλη και λείπει. Η Πάτρα επίσης. Και ο Προμηθέας κάνει σημαντική προσπάθεια και τα τελευταία χρόνια είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Λήμνος είναι ακριτικό νησί και δεν υπήρχε ποτέ ομάδα μπάσκετ. Ζούμε το όνειρό μας εδώ. Ό,τι και να γίνει φέτος, αυτή η ομάδα ήρθε για να μείνει. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός και μας έχει βοηθήσει πολύ. Ο κόσμος είναι πολύ θετικός από την προσπάθειά μας».

- Για τη ζωή στη Λήμνο: «Είναι ένα πανέμορφο νησί. Για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές, έχει πάρα πολλές και μεγάλες παραλίες. Το φαγητό είναι πολύ καλό. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Το χειμώνα έχει κρύο και υγρασία. Πάνω-κάτω την ίδια ζωή που έκανα στην Αθήνα, κάνω κι εδώ. Είμαι πολλές ώρες στο γήπεδο και στη δουλειά».

- Για την εμπειρία του από το κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών και τον Ρικ Πιτίνο: «Ως μπασκετάνθρωπος, είμαι φαν του Πιτίνο. Ήταν πρώτος προπονητής στο Boston University, όπου πήγα κι εγώ και φοίτησα. Δεν τον πρόλαβα όμως. Από ‘κει και πέρα, είμαι πολύ περίεργος για το κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν όλα αυτά που έχει στο μυαλό του. Ειδικά σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, που έχει άμεση ανάγκη από αποτελέσματα. Ήταν προπονητής στην εθνική ομάδα του Πόρτο Ρίκο και έχει μια εμπειρία από κανονισμούς εκτός ΝΒΑ. Ορισμένα πράγματα που βλέπουμε στο μπάσκετ, τα έχει βγάλει ο Ρικ Πιτίνο, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση. Είναι τεράστια προσωπικότητα και πανέξυπνος. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν είμαι περίεργος για τα αποτελέσματα, όσο για το αν μπορεί να αναπτύξει τις ιδέες του εδώ».

- Για το αν βοηθάει το γεγονός πως αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν περάσει από κολέγια της Αμερικής: «Βοηθάει πάρα πολύ αυτό, ιδιαίτερα για τον Καλάθη. Αν δεν κάνω λάθος, ο προπονητής του Καλάθη στο Πανεπιστήμιο, ήταν βοηθός του Πιτίνο. Από τον Καλάθη αρχίζουν όλα».

- Για το επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Θα μπορούσα να απαντήσω πιο εύκολα αν ήταν ένας Ευρωπαίος προπονητής στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ό,τι και να πουν στον Πιτίνο, δεν νομίζω ότι θα ξέρει τι θα βρει μπροστά του από συνθήκες. Όταν έπαιξε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήμουν σίγουρος ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να ανεβάσει το επίπεδο της ενέργειας των παικτών του. Αυτή είναι η προτεραιότητά του. Να γίνουν οι παίκτες του όσο το δυνατόν πιο πιεστικοί. Θα βάλει κάποια plays δικά του και στην επίθεση. Προβλέπεται να δούμε κάποιες καινούριες επιθέσεις, τις οποίες δεν θα τις έχει δει ο Ολυμπιακός. Λογικά θα δούμε μια όσο το δυνατόν πιο πιεστική ομάδα, να κλέψει μπάλες κ.ο.κ.».

- Για την εμπειρία του από τις προπονήσεις στο κολέγιο: «Η πρώτη ατομική προπόνηση που έκανα εκεί, τη θυμάμαι σαν χθες. Δευτέρα 9 η ώρα. Μετά το τέλος της, ήθελα να πάρω το πρώτο αεροπλάνο και να γυρίσω πίσω! Ήταν σκληρά τα πράγματα. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τα καταφέρει, είναι ο Πιτίνο. Η ένταση που δουλεύουν στις προπονήσεις των κολεγίων είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την Ευρώπη και το ΝΒΑ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x