Ελλάδα

Καντσελιέρι: «Μετά από ένα δείπνο και λίγο καλό κρασί, ίσως πείσω τον Πόρτερ να μείνει στον ΠΑΟΚ»

Όσα ανέφερε ο Μάσιμο Καντσελιέρι στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του ως ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μάσιμο Καντσελιέρι στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του ως ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για το πώς έφτασε σε συμφωνία με τον «δικέφαλο του Βορρά», το όραμά του για τη νέα σεζόν και την υποστήριξη των φίλων των «ασπρόμαυρων».

Παράλληλα, στάθηκε και στον Κέβιν Πόρτερ, κάνοντας λόγο πως με ένα δείπνο και λίγο καλό κρασί ίσως τον πείσει να μείνει στους Θεσσαλονικείς!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μάσιμο Καντσελιέρι:

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Το να δουλέψεις σ’ ένα κλαμπ σαν τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά πράγματα για να συμφωνήσεις σε μια ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟΚ και σε μια παραδοσιακή χώρα στο μπάσκετ, όπως είναι η Ελλάδα. Πρέπει να είναι περήφανοι όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους και πιστεύω ότι αυτό θα απαντήσουν αν ερωτηθούν. Αυτό έχει σημασία για την ομάδα. Το πάθος και η ιστορία που είναι μεγάλη χαρακτηρίζουν την ομάδα. Όμως κι εμείς πρέπει να γράψουμε τις καινούργιες σελίδες σε αυτή.

Για μένα, αυτή η συνεργασία αποτελεί μια σπουδαία πρόκληση. Είμαι ευγνώμων και προς τον πρόεδρο που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε μια ομάδα με ταυτότητα, που θα έχει ένα νέο dna. Με παίκτες οι οποίοι θα το πιστεύουν και θα θέλουν να παλέψουν για αυτή τη φανέλα. Κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος χαρακτηρίζεται για το πάθος του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα χαρακτηρίζεται από πάθος και ταυτόχρονα θα έχει ξεκάθαρη ταυτότητα. Θέλουμε μια ομάδα η οποία θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του συλλόγου. Μια ομάδα που θα αρέσει στον κόσμο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Όσοι παίκτες θα έρθουν θα πρέπει να σέβονται τον σύλλογο
».

Για την Ελλάδα και το μπάσκετ: «Υπάρχουν μερικές χώρες οι οποίες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του μπάσκετ και η Ελλάδα είναι μία από αυτές. Στην Ελλάδα το μπάσκετ έχει παράδοση και παίζει ρόλο στην ζωή των ανθρώπων.

Η αστεία ιστορία είναι ότι στο τέλος της σεζόν, μιλώντας με τη γυναίκα μου, της είπα ότι ένα από τα όνειρά μου είναι να προπονήσω τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω πώς προκύπτει, αλλά έχω έναν Ιταλό φίλο ο οποίος ζει εδώ και ερχόταν κι έβλεπε παιχνίδια του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά έχει ρόλο μάρτυρα. Ονειρευόμουν λοιπόν αυτό το σενάριο, να γίνω προπονητής του ΠΑΟΚ και ξαφνικά δέχθηκα τηλεφώνημα από τον ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο της ομάδας.

Είναι απίστευτο. Δεν ξέρω αν θυμάστε την εκπομπή ‘ραντεβού στα τυφλά’, αλλά κάτι τέτοιο έγινε αν και αυτός ο γάμος δεν έγινε στα τυφλά. Ξεκινήσαμε να μιλάμε στις δώδεκα και στις δύο καταστρώναμε τα πλάνα της νέας ομάδας
».

Για τις συζητήσεις με τους ανθρώπους τους ΠΑΟΚ: «Εκτιμώ πολύ ότι το σταφ και η διοίκηση της ομάδας είναι ανοιχτοί για την αξιολόγηση κάθε κατάστασης. Συζητήσαμε για ότι έγινε και τι πρέπει να γίνει. Θα πάμε σε νέα ονόματα, σε περιπτώσεις παικτών οι οποίοι δεν είχαν σύνδεση με τον σύλλογο στα προηγούμενα χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα διαφορετικό πρότζεκτ το οποίο θα με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο και προπονητή, το οποίο επίσης θα έχει ταυτότητα. Μια ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και οι οποίοι θα είναι νέοι».

Για το αν ζητήσει την παραμονή του Κέβιν Πόρτερ: «Σε ότι αφορά τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μετά από ένα δείπνο και λίγο καλό κρασί ίσως τον πείσω… Αστειευόμενος μπορώ να πω ότι θα βάλω στο τραπέζι και τον Λούκα Ντόντσιτς (σ.σ. γέλια). Για να απαντήσω στα σοβαρά, θέλουμε είναι να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα. Το να ονειρεύεσαι είναι καλό και κάποια πράγματα είναι πιθανό να συμβούν. Θέλουμε όμως να φτιάξουμε μια ομάδα με ταυτότητα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Επιθυμία μου είναι οι τρεις χειριστές της μπάλας να μπορούν να συνεργαστούν και να τρέχουν την ομάδα δίνοντας το τέμπο που απαιτείται. Οι τρεις ψηλοί θα πρέπει να συνδυάζουν αθλητικότητα και και να μπορούν να προστατεύσουν τη ρακέτα. Οι τρεις που θα παίζουν στα πλάγια να είναι αξιόπιστοι στο μακρινό σουτ και να διεκδικούν το ριμπάουντ. Γενικώς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αθλητική ομάδα η οποία θα βγάζει ενέργεια και θα πιέζει σε όλο το γήπεδο».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη βάση και ξέρω ότι σε κάθε παιχνίδι θα έχουμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Δεν μπορείς να υποσχεθείς αποτελέσματα. Προφανώς αυτά δημιουργούν τη σύνδεση, αλλά θα επιμείνω λέγοντας ότι θα πρέπει η ομάδα να αντιπροσωπεύει την κουλτούρα του κόσμου. Προτιμώ να έχω μια ομάδα η οποία θα παλεύει για κάθε κατοχή κι ας μην παίζει καλό μπάσκετ, παρά μια ομάδα η οποία θα παίζει καλύτερο μπάσκετ, αλλά δεν θα έχει πάθος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x