Ελλάδα

Στο δεύτερο ημίχρονο... ήταν Παναθηναϊκός AKTOR και συνέτριψε με 29 πόντους τη Γαλατάσαραϊ!

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέβασε στροφές και βελτιώθηκε σημαντικά στο δεύτερο μέρος, επικρατώντας με σχετική άνεση 85-56 της Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη.

Την τέταρτη νίκη του - και πρώτη μετά από τρεις σερί ήττες - στα επτά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έχει δώσει φέτος, πήρε το βράδυ της Τρίτης (24/09) ο Παναθηναϊκός AKTOR!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δυσκολεύτηκε μονάχα για ένα ημίχρονο από τη Γαλατάσαραϊ στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, με τους «πράσινους» στη συνέχεια να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, πανηγυρίζοντας τη φιλική νίκη με το εντυπωσιακό 85-56.

Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα είναι πως στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 34-34, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει θέματα στην επίθεση, στη δημιουργία, αλλά και τη συγκέντρωσή του.

Στην επανάληψη ωστόσο, η ελληνική ομάδα έδειξε τελείως διαφορετικό πρόσωπο, βγάζοντας ένταση και πάθος στο παιχνίδι της, και με «όπλο» την άμυνά της, κατάφερε να βρει εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, με πολλούς πρωταγωνιστές, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις ενόψει και του Super Cup της Ρόδου. Χαρακτηριστικό είναι πως στην 3η και 4η περίοδο να επιμέρους σκορ ήταν 51-22 υπέρ των «πρασίνων»!

Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ο Ομέρ Γιουρτσεβέν με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ (οι 12 πόντοι ήρθαν στην 4η περίοδο), με τον Οσμάν να ακολουθεί με 12 πόντους και τους Παπαπέτρου και Γκραντ με 10. Στην αποστολή βρέθηκε και ο Ματίας Λεσόρ ο οποίος ωστόσο δεν αγωνίστηκε για να προφυλαχθεί.

Επόμενο και τελευταίο φιλικό για τον Παναθηναϊκό στη φετινή του προετοιμασία, αύριο (25/9, 20:00) με αντίπαλο την Αναντολού Εφές, ματς που θα αποτελέσει και τη μεγάλη πρόβα τζενεράλε ένεκα της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.



Το ματς:


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γκραντ, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Γιουρτσεβέν στην αρχική του πεντάδα σε μια όμορφη και μπασκετική ατμόσφαιρα στο «Σινάν Ερντέμ». Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο στο ξεκίνημά του, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν στον τομέα των ριμπάουντ και να προηγούνται με 12-6 στο πεντάλεπτο, χάρη στα καλάθια των Ναν, Παπαπέτρου και Μήτογλου. Κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα λάθη των φιλοξενούμενων, με τη Γαλατάσαραϊ να βρίσκει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι στο 8' και μετά από 5 ολόκληρα λεπτά (8-12). Το δίποντο του Οσμάν και το γκολ-φάουλ του Γκριγκόνις έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο +6 (11-17), προτού ο Κούμινγκς διαμορφώσει το 12-17 της πρώτης περιόδου.


Με λάθος του «τριφυλλιού» ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ιζούντου να καρφώνει για το 14-17. Το γκολ-φάουλ του Χουάντσο ανέβασε τη διαφορά ξανά στο +6 (14-20), με τον Γκραντ λίγο αργότερα να ευστοχεί σε δύο σερί τρίποντα, κάνοντας το 17-26 στο 13'. Μάλιστα, με βολές του Σαμοντούροφ, οι πρωταθλητές Ευρώπης έσπασαν το φράγμα των δέκα πόντων διαφορά μισό λεπτό αργότερα (17-28), με τους Εφινάγι και Οσμάν να ανταλλάζουν καλάθια για το 19-30 στο 15'. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν χαλάρωσε αρκετά, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, κάνοντας μαζεμένα λάθη και χάνοντας πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Όλο αυτό, επέτρεψε στην «τσιμ μπομ» να τρέξει ένα επιμέρους 13-2 στα επόμενα τέσσερα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει σε αυτό το διάστημα μόνο με τις βολές του Οσμάν για το 32-32. Στο τελευταίο λεπτό, ένα καλάθι του Γκραντ και ένα ένα του Κούμινγκς στο τέλος, έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την απόλυτη ισορροπία στο σκορ (34-34).

Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός AKTOR

Αρκετά διαφορετική ήταν η εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου το «τριφύλλι» μπήκε δυναμικά και στις δύο άκρες του παρκέ, με διάθεση να τρέξει και να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα. Οι Τούρκοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι της περιόδου (36-34) για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό 12-0 σερί του Παναθηναϊκού με κύριους εκφραστές τους Ναν, Γκριγκόνις και Γκραντ, ανεβάζοντας έτσι τη διαφορά στο +10 και το 36-46 στο 25'. Πάλμερ και Εφινάγι μείωσαν προσωρινά για τη Γαλατά (41-46), με τους Γιουρτσεβέν και Καλαϊτζάκη να απαντούν για το 44-51 στο στο 28', για να έρθουν στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου ο Μωραΐτης με δύο βολές, ο Οσμάν με ένα τρίποντο και ο Καλαϊτζάκης με buzzer beater δίποντο, και αν κλείσουν την εξαιρετική περίοδο για τον Παναθηναϊκό στο +13 και το 45-58!

Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός AKTOR

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός, έχοντας επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του. Με την άμυνα να αποτελεί και σε αυτή την περίοδο τον κινητήριο μοχλό, οι «πράσινοι» βρήκαν πολλά και εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Γιουρτσεβέν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πρωταγωνίστησαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, κάνοντας ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα στη ρακέτα, με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα και να έχει ξεκάθαρη στόχευση στους δύο του ψηλούς. Ο πρώτος μέτρησε 12 πόντους και ο δεύτερος έξι στο δεκάλεπτο, με το «τριφύλλι» να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά, παίρνοντας τη φιλική νίκη με το επιβλητικό +29 και το 85-56.


Τα δεκάλεπτα: 12-17, 34-34, 45-58, 56-85.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x