Ελλάδα

Πάτησε «γκάζι» και ξεκίνησε με το δεξί στο Προολυμπιακό η Δομινικανή Δημοκρατία!

Για ένα δεκάλεπτο δυσκολεύτηκε η Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία στη συνέχεια πάτησε «γκάζι» και επικράτησε 90-77 της Αιγύπτου, στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ.

Με το... δεξί στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ μπήκε η Δομινικανή Δημοκρατία!

Η χώρα της Καραϊβικής δυσκολεύτηκε μονάχα στο πρώτο δεκάλεπτο από την Αίγυπτο, καθώς στη συνέχεια πάτησε το πόδι στο «γκάζι», φτάνοντας άνετα στη νίκη με το τελικό 90-77, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ουσιαστικά, με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία, εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του τουρνούα, παίζοντας αύριο (03/07, 21:00) με την Εθνική μας ομάδα το δεύτερο και τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μοντέρο με 17 πόντους, με τον ΝΒΑερ, Κρις Ντουάρτε, να ακολουθεί με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, την ώρα όπου οι Λιζ και Νούνιεζ είχαν από 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Για τους «φαραώ», ο μόνος που διακρίθηκε ήταν ο Αχμέντ Μετγουαλί, ο οποίος και ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους, 3 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.


Το ματς

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να προβαίνουν σε διαδοχικές βεβιασμένες και άστοχες επιθέσεις. Κυκλοφορώντας την μπάλα και παίζοντας πιο ορθολογικά, η Αίγυπτος προηγήθηκε με 9-6 στο 4’, προτού οι Φελίζ και Ντουάρτε δώσουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στη Δομινικανή Δημοκρατία (9-10) ένα λεπτό αργότερα. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι, η Αίγυπτος πάτησε το πόδι στο γκάζι στο τελευταίο δίλεπτο, εκεί όπου χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 8-2, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +6 και το 22-16.



Με την τριάδα των Ντουάρτε, Βάργκας και Φελίζ, η Δομινικανή Δημοκρατία βρήκε εύκολους πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τον Πένα να ισοφαρίζει σε 26-26 στο 13’. Έχοντας φέρει το ματς στα μέτρα της, βγάζοντας παράλληλα μεγαλύτερη ένταση και όρεξη στην άμυνα, η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο σκορ, προηγούμενη με 36-29 στο 17’, χάρη στους οκτώ αναπάντητους πόντους των Λιζ και Μοντέρο. Μάλιστα, μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, η διαφορά ανέβηκε και άλλο, με τους τυπικά γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά με +12 για το 43-31.



Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου η ομάδα της Καραϊβικής κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ του φαληρικού γηπέδου, και με πολυφωνία στην επίθεση, εκτόξευσε τη διαφορά μέχρι και το +25 (37-62) στο 25'. Οραμπί και Μετγουαλί έδωσαν επιθετική «πνοή» στην Αίγυπτο, η οποία το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μειώσει στο 68-48 του δεκαλέπτου.



Κάπως έτσι, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Δομινικανούς ωστόσο να μην ρίχνουν «στροφές», ανεβάζοντας διαρκώς τη διαφορά, αφού και η Αίγυπτος έμοιαζε να έχει συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα. Με δύο σερί τρίποντα των Μοντέρο και Πένα στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, η διαφορά έφτασε στο +26 (48-74). Από τα μέσα του δεκαλέπτου και μέχρι το φινάλε, το ματς έγινε παιχνίδι «αλάνας», με τους τυπικά γηπεδούχους να ροκανίζουν τη διαφορά για το τελικό 90-77.


Τα δεκάλεπτα: 22-16, 31-43, 48-68, 77-90.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x