Ελλάδα

ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόβα ενόψει Final 8 στα Λιόσια

Η ΑΕΚ Betsson φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό AKTOR στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (20:15, ΕΡΤ3).

Με ένα ντέρμπι ολοκληρώνεται η 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Η ΑΕΚ Betsson υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (20:15, ΕΡΤ3, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), σε μία αναμέτρηση... πρόβα γι' αυτή τον δύο ομάδων μερικές μέρες αργότερα, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Final 8 του Κυπέλλου (15/02).

Η Ένωση, από την πλευρά της, διανύει ένα αρκετά κακό διάστημα, καθώς έχει μόλις μία νίκη σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο της. Στην προηγούμενη αγωνιστική, υπέστη βαριά ήττα με 103-80 από τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ μεσοβδόμαδα δεν τα κατάφερε εντός έδρας κόντρα στη Μούρθια, χάνοντας ουσιαστικά σημαντικό έδαφος για την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL. Οι «κιτρινόμαυροι» κινδυνεύουν πλέον πάρα πολύ να μείνουν εκτός της εξάδας του πρωταθλήματος, επομένως χρειάζονται επειγόντως νίκες και... υπερβάσεις, όπως αυτή που καλούνται να κάνουν με τους «πράσινους».

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεπέρασε τα αρνητικά αποτελέσματα με Ζάλγκιρις και Άρη, κάνοντας καλή εμφάνιση κόντρα στη Φενέρ και παίρνοντας σπουδαία νίκη με σκορ 74-63, μέσω της οποίας πήρε μεγάλο μπουστάρισμα για την τετράδα της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» έχουν πλέον μεγάλο «πρέπει» σε όλα τα ματς πρωταθλήματος, αφού αν η ήττα από τον Άρη συνδυαστεί με μία ακόμη, είναι πιθανό να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα για το πλεονέκτημα έδρας. Παράλληλα, δεδομένα ο Εργκίν Αταμάν θα θέλει να δώσει και κάποιες ανάσες, αφού πολύ σύντομα κρίνεται ο μεγάλος στόχος του Κυπέλλου.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά των δύο ομάδων, εκτός για τους γηπεδούχους θα μείνουν οι Δημήτρης Φλιώνης και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ενώ αμφίβολος είναι ο Τζάστιν Τίλμαν, ο οποίος έχει κάποιες ενοχλήσεις και ίσως προφυλαχθεί από τον Ηλία Ζούρο ενόψει Κυπέλλου. Από πλευράς του «τριφυλλιού», δύσκολα θα αγωνιστεί ο Κώστας Σλούκας, καθώς ο Αταμάν δεν θέλει να ρισκάρει να τον ζορίσει πριν το Κύπελλο, ενώ ο Τούρκος τεχνικός θα κληθεί να κόψει κι έναν εκ των 7 ξένων.

Αναλυτικά κάποια νούμερα μεταξύ των ομάδων:

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Α' Εθνική (Από το 1963-64): ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR 42-108
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR 19-65

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ BETSSON

Α' Εθνική (Από το 1963-64): ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR 32-41
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR 18-22

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ BETSSON

Α' Εθνική 1969-70: ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR 87-42
Stoiximan Basket League 2009-10: ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR 47-85

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

1993-94: ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR 70-69 (Ο Τόνι Ουάιτ είχε 33 για την ΑΕΚ Betsson)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x