Ελλάδα

Ντέρμπι… νωρίς!

Γρήγορα θα μπουν στα… βάσανα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καθώς οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν μεταξύ τους μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Στο ΟΑΚΑ το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την κανονική περίοδο, στις 14 ή 15 Οκτωβρίου. Στις 27 Ιανουαρίου το δεύτερό τους ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 15η αγωνιστική, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ και Άρης-ΠΑΟ, στην πρεμιέρα.

Γρήγορα θα μπουν στα… βάσανα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καθώς οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν μεταξύ τους μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.

Στο ΟΑΚΑ το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την κανονική περίοδο, στις 14 ή 15 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 11/10 αρχίζει η Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Κάχα Λαμποράλ και την επομένη ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ συνεπώς είναι πιθανό το ντέρμπι να γίνει τη Δευτέρα (15/10).

Στις 27 Ιανουαρίου το δεύτερό τους ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 15η αγωνιστική, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Οι… κλειδάριθμοι δεν τα έφεραν ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους» στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΠΑΠ, μέγα χορηγού της Α1 μπάσκετ. Έτσι οι δύο βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος καλούνται να κοντραριστούν, με στόχο το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, σε περίοδο που δεν θα είναι πλήρως φορμαρισμένοι.

Το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ θα γίνει την 7η αγωνιστική στο Αλεξάνδρειο, ενώ αυτό του δεύτερου γύρου θα διεξαχθεί την 20η αγωνιστική στο κλειτό της Πυλαίας.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Άρης-Παναθηναϊκός
Κολοσσός-ΑΓΟΡ
Περιστέρι-Πανελευσινιακός
ΚΑΟΔ-Πανιώνιος
Καβάλα-Ηλυσιακός
Ίκαρος Καλλιθέας-Απόλλων Πατρών

2η αγωνιστική

Ρέθυμνο-Άρης
Ηλυσιακός-Κολοσσός
Πανελευσινιακός-Καβάλα
Πανιώνιος-Περιστέρι
Απόλλων Πάτρας-ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

3η αγωνιστική

Άρης-Ηλυσιακός
Κολοσσός-Πανελευσινιακός
Καβάλα-Πανιώνιος
Περιστέρι-Απόλλων Πάτρας
ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ
Ίκαρος Καλλιθέας-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο

4η αγωνιστική

Πανελευσινιακός-Άρης
Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου
Απόλλων Πάτρας-Καβάλα
ΠΑΟΚ-Περιστέρι
Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ
Ίκαρος Καλλιθέας-Παναθηναϊκός
Ηλυσιακός-Ρέθυμνο

5η αγωνιστική

Άρης-Πανιώνιος
Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πάτρας
Καβάλα-ΠΑΟΚ
Περιστέρι-Ολυμπιακός
ΚΑΟΔ-Ίκαρος Καλλιθέας
Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός
Ρέθυμνο-Πανελευσινιακός

6η αγωνιστική

Απόλλων Πάτρας-Άρης
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου
Ολυμπιακός-Καβάλα
Ίκαρος Καλλιθέας-Περιστέρι
ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός
Πανιώνιος-Ρέθυμνο
Πανελευσινιακός-Ηλυσιακός

7η αγωνιστική

Άρης-ΠΑΟΚ
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός
Καβάλα-Ίκαρος Καλλιθέας
Περιστέρι-ΚΑΟΔ
Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός
Ρέθυμνο-Απόλλων Πάτρας
Ηλυσιακός-Πανιώνιος

8η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Άρης
Ίκαρος Καλλιθέας-Κολοσσός Ρόδου
ΚΑΟΔ-Καβάλα
Περιστέρι-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο
Απόλλων Πάτρας-Ηλυσιακός
Πανιώνιος-Πανελευσινιακός

9η αγωνιστική

Άρης-Ίκαρος Καλλιθέας
Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟΔ
Καβάλα-Περιστέρι
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός
Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ
Πανελευσινιακός-Απόλλων Πάτρας

10η αγωνιστική

ΚΑΟΔ-Άρης
Περιστέρι-Κολοσσός Ρόδου
Καβάλα-Παναθηναϊκός
Ίκαρος Καλλιθέας-Ρέθυμνο
Ολυμπιακός-Ηλυσιακός
ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός
Απόλλων Πάτρας-Πανιώνιος

11η αγωνιστική

Άρης-Περιστέρι
Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας
Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ
Ηλυσιακός-Ίκαρος Καλλιθέας
Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

12η αγωνιστική

Καβάλα-Άρης
Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός
Περιστέρι-Ρέθυμνο
ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός
Ίκαρος Καλλιθέας-Πανελευσινιακός
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας

13η αγωνιστική

Άρης-Κολοσσός Ρόδου
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ρέθυμνο-Καβάλα
Ηλυσιακός-Περιστέρι
Πανελευσινιακός-ΚΑΟΔ
Πανιώνιος-Ίκαρος Καλλιθέας
Απόλλων Πάτρας-Ολυμπιακός

Όσο για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα βραβεία της ΟΠΑΠ ΑΕ; Το «παρών» έδωσαν παίκτες, προπονητές και εκπρόσωποι και των 14ων ομάδων που θα συμμετάσχουν φέτος στην Α1 καθώς επίσης ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, και ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, πρόεδρος κα διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία, στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και της Euroleague την περίοδο 2011-12 το οποίο παρέλαβαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου για την περίοδο 2011-12, το οποίο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, στις ΚΑΕ Καβάλα, Ίκαρος Καλλιθέας, Κολοσσός και ΚΑΟΔ για την προώθηση και το σεβασμό του «ευ αγωνίζεσθαι».


Παράλληλα βραβεύτηκαν για την περυσινή περίοδο ο Κώστας Παπανικολάου ως καλύτερος νέος παίκτης, ο Γιώργος Πρίντεζης ως πιο βελτιωμένος παίκτης και μέλος της καλύτερης πεντάδας, ο Τζόι Ντόρσι ως καλύτερος αμυντικός, και οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Μάικ Μπατίστ (δεν ήταν «παρών») ως μέλη της καλύτερης πεντάδας. Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή πήγε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος αν και ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στα γραφεία του ΟΠΑΠ, δεν παρέστη τελικά στην εκδήλωση καθώς προέκυψε κάτι απρόοπτο.

Βραβείο για τον Ανέστη Πεταλίδη, που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή, απένειμε στο γιό του Νίκο, ο Γιάννης Ιωαννίδης.


Ο πρόεδρος ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης δήλωσε για το φετινό πρωτάθλημα: «Θα είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πρωτάθλημα καθώς συμπίπτει με την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα. Στόχος μας εκτός της επιτυχίας της διοργάνωσης είναι η εξάλειψη της βίας από τα γήπεδα, η επιστροφή της οικογένειας σ' αυτά. Βασικός αρωγός μας είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ στην έδρα της οποίας πραγματοποιείται η κλήρωση. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε εύχομαι υγεία και καλό πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, σχολίασε: «Εύχομαι να μην υπάρξουν εντάσεις, να υπάρχει ισονομία, γιατί οι εντάσεις χαμηλώνουν το επίπεδο του πρωταθλήματος. Προσέξτε να είναι πιο χαμηλοί οι τόνοι. Το πρωτάθλημα το μόνο κακό που έχει είναι ότι δύο ομάδες διαφέρουν από τις υπόλοιπες κι έτσι γι' αυτές δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Εύχομαι καλή επιτυχία και συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης».

Ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, πρόεδρος κα διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, είπε: «Η ΟΠΑΠ ΑΕ εκφράζει τη αγάπη όλων στην καλαθοσφαίριση, το άθλημα που προσφέρει τόσες πολλές διακρίσεις και συγκινήσεις τόσο ως Εθνική ομάδα όσο και σε επίπεδο συλλόγων. Η μαζική προσέλευσή σας στο χώρο αυτό υποδηλώνει και την εκτίμηση που τρέφετε προς την εταιρία που σας φιλοξενεί, τον ΟΠΑΠ μια ταιρεία που ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τον αθλητισμό και την κοινωνία. Και αυτό το κάνουμε με συνέπεια. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε κρίση, τα χρήματα που δίνουμε είναι τόσο σημαντικά ώστε να μπορούμε να πούμε ότι χωρίς την ΟΠΑΠ ΑΕ ίσως ένα κομμάτι του αθλητισμού να μην υπήρχε. Εχουμε μια συνεργασία με την ΕΣΑΚΕ που είναι επωφελής, ευχαριστούμε γι' αυτή και ελπίζουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας γι να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Στο πρωτάθλημα αγωνίζονται σπουδαίοι παίκτες διεθνούς επιπέδου, εξάγουμε το know how. Υπάρχουν επίσης σπουδαίοι προπονητές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x