Ελλάδα

«Σκούπισε» και περιμένει…

… Ολυμπιακό και Περπέρογλου! Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να νικήσει… τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, να κάνει το 3-0 στην ημιτελική σειρά και να προκριθεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς της Α1. Πλέον, περιμένει την Πέμπτη τον «αιώνιο αντίπαλο» αλλά και το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο διεθνής φόργουορντ που .

… Ολυμπιακό και Περπέρογλου! Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να νικήσει… τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, να κάνει το 3-0 στην ημιτελική σειρά και να προκριθεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς της Α1. Πλέον, περιμένει την Πέμπτη τον «αιώνιο αντίπαλο» αλλά και το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο διεθνής φόργουορντ που τραυματίστηκε στον ώμο.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιαννακίδη, ο Περπέρογλου χτύπησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις που έδειξαν πως υπέστη υπερέκταση στον θωρακικό μυ. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ο Μάριτς με 13 πόντους και Καλάθης, Καϊμακόγλου που σημείωσαν από 12.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένος στο ματς και άστοχος και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε. Με καλές επιθετικές επιλογές προηγήθηκε 8-5 και στη συνέχεια 14-9. Οι «πράσινοι» όμως ξύπνησαν. Βρήκαν διαδρόμους προς το καλάθι, κυρίως με τον Μάριτς και πήραν το προβάδισμα (17-14) 2΄πριν το τέλος της περιόδου με σερί 8-0. Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα του Ομπράντοβιτς μπροστά με 22-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αποφασισμένος να «χτίσει» διαφορά και με τρίποντο του Φώτση έφτασαν… αθόρυβα στο +11 (27-16), 8΄πριν το ημίχρονο. Η άμυνα των «πράσινων» έκλεισε πολύ και τα κλεψίματα έδιναν την ευκαιρία στην περιφέρεια των γηπεδούχων να… τρέξουν και να ανεβάσουν την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ υπέστη μπλακ-άουτ διαρκείας, ειδικά στην επίθεση και έτσι στο ημίχρονο το σκορ ήταν 41-27. Τα άσχημα νέα για τον Παναθηναϊκό όμως ήταν ότι ο Στράτος Περπέρογλου σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιαννακίδη, 2΄πριν το ημίχρονο, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Με τον Σάτο να παίρνει επιθετικές επιλογές και να ευστοχεί, ο Παναθηναϊκός στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και την σταθεροποίησε εκεί πηγαίνοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι και νικώντας κατά κράτος τους ψηλούς του ΠΑΟΚ. Το 69-46 υπέρ των «πράσινων» έδιναν διαδικαστικό χαρακτήρα στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο ΠΑΟΚ είχε πετάξει λευκή… πετσέτα σε ότι αφορά την διεκδίκηση της νίκης και ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους. Καλάθης και Μάριτς συνεργάζονταν σωστά στην επίθεση και οι Τέπιτς, Καϊμακόγλου τιμώρησαν με εύστοχα τρίποντα την άμυνα του ΠΑΟΚ για να διαμορφωθεί το τελικό 105-65.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 41-27, 69-46, 105-65

ΠΑΟ (Oμπράντοβιτς): Τέπιτς 11, Μάριτς 13, Περπέρογλου, Μπατίστ 8, Φώτσης 5, Σάτο 9, Νίκολας 10, Τσαρτσαρής 11, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 4, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου 12

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κρίστμας 16, Αποστολίδης 7, Δέδας, Ντόζιερ 10, Στίγκερς 6, Μπούλιαν 11, Γιαννακίδης 9, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 4, Καλαμπάκας, Σαβίδης, Καζάκος

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Γκούμας, Πουρσανίδης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x