Ευρώπη

Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια και στη μέση η κούπα της ACB

Απόψε κρίνεται ο τίτλος στην ACB.

Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια μονομαχούν απόψε (21:00, COSMOTE Sport 4) στον τελικό της ACB, η οποία ολοκληρώνεται στη Βαλένθια.

Οι δύο ομάδες ήταν αυτές που επιβίωσαν από τις δώδεκα συμμετέχουσες στην τελική φάση της Liga Endesa, σε μια σεζόν που ολοκληρώνεται με διαφορετικό τρόπο λόγω της πανδημίας.

Η «Μπάρτσα» φτάνει στον τελικό για 28η φορά στην ιστορία της και διεκδικεί το 16ο πρωτάθλημα, που θα τη φέρει στο +3 από τη δεύτερη Ρεάλ. Οι Βάσκοι συμμετέχουν σε τελικούς για ένατη φορά έχοντας τρεις κατακτήσεις. Οι δύο ομάδες ήταν στην πλευρά των ηττημένων πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα απέναντι στη Ρεάλ, με την Μπαρτσελόνα να μην έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 2014 και την Μπασκόνια από το 2010.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί άλλες τρεις φορές αντιμέτωπες στους τελικούς, μάλιστα σε τρεις διαδοχικές σεζόν (2008-2010), με τους Βάσκους να έχουν δύο «σκούπες» με 3-0 (2008 και 2010) και τους Καταλανούς μία νίκη με 3-1 (2009).

Ο αποψινός τελικός έχει ιδιαιτερότητες για δύο πρόσωπα. Ο μεν Σβέτισλαβ Πέσιτς αν και έχει συμβόλαιο φημολογείται πως σε πιθανή ήττα μπορεί να χάσει τη δουλειά του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ή τον Σέρτζιο Σκαριόλο υποψήφιους αντικαταστάτες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Για τον Τόκο Σενγκέλια το ματς αυτό θα είναι το τελευταίο μετά από έξι χρόνια στην Μπασκόνια, καθώς έχει ήδη συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x