Ευρώπη

Βούγιανιτς: «Έφυγα από τον Παναθηναϊκό γιατί δεν χωρούσα με Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους»

Η σύντομη θητεία του Μίλος Βούγιανιτς στον Παναθηναϊκό οφείλεται στην απόκτηση των Βασίλη Σπανούλη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την επόμενη σεζόν, όπως δήλωσε ο παλαίμαχος Σέρβος γκαρντ.

Πολύ καλές αναμνήσεις έχει από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό ο Μίλος Βούγιανιτς.

Ο παλαίμαχος γκαρντ, ο οποίος είχε περάσει και από τον Πανιώνιο (2010/11) και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2011, δήλωσε πως η θητεία του στους «πράσινους» ήταν μόλις ένας χρόνος (2006/07), καθώς την επόμενη σεζόν το «τριφύλλι» υπέγραψε τους Βασίλη Σπανούλη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και έτσι θα μειώνονταν αρκετά ο χρόνος συμμετοχής του.

Πάντως, στη συνέχεια ο Βούγιανιτς παραδέχθηκε πως μετά το «τριφύλλι» η καριέρα του πήρε την… κατιούσα.

«Μετά τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (σ.σ. στην Μπαρτσελόνα το 2005/06) και την επόμενη σεζόν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μου έδειξε κατανόηση. Θυμάμαι που μου είχε πει να τον ενημερώσω πότε θα ήμουν έτοιμος να παίξω. Εκείνη τη σεζόν είχαμε μία πολύ δυνατή ομάδα, γεμάτη με αστέρια σε κάθε θέση και κατακτήσαμε τα πάντα, ακόμη και την Ευρωλίγκα. Εκείνη τη σεζόν είχα ρόλο, ήμουν ευχαριστημένος και γενικά είχα μία πολύ καλή περίοδο στην Αθήνα. Όμως, μετά το τέλος εκείνης της σεζόν συμφώνησα να φύγω από τον Παναθηναϊκό, καθώς θα μειώνονταν αρκετά τα λεπτά μου, αφού επέστρεψε ο Σπανούλης και αποκτήθηκε ο Γιασικεβίτσιους», δήλωσε στην ιστοσελίδα «maxbetsport.rs» ο Μίλος Βούγιανιτς αναφορικά με τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Για το αν πέρασε στιγμές στην καριέρα του μετά την αποχώρησή του από τους «πράσινους»: «Οφείλω να παραδεχτώ ότι μετά τον Παναθηναϊκό, η καριέρα μου πήρε την κατηφόρα. Όλο και περισσότερο έχανα το μπάσκετ, μου ήταν δύσκολο να προπονηθώ, χαιρόμουν όλο και λιγότερο όταν ήμουν στο παρκέ και όταν νικούσα. Τη μία μπορεί να έβαζα 30 πόντους και στο επόμενο ματς να έβαζα 4. Στο τέλος, απλά ανυπομονούσα να σταματήσω το μπάσκετ και αυτό έγινε. Παρ’ όλα, πήγαινα κάθε μέρα για προπόνηση, ώστε να διατηρώ σε καλή κατάσταση το κορμί μου, αλλά ξανά ήρθαν οι τραυματισμοί, οι οποίοι στο τέλος “σκότωσαν” αυτή την αγάπη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x