Ευρώπη

Αταμάν: «Όχι στην οριστική διακοπή, να συνεχίσουμε Ιούνιο και Ιούλιο»

Αντίθετος με την οριστική διακοπή των διοργανώσεων εμφανίστηκε ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν.

Την άποψη ότι οι διοργανώσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν, αφότου καταπολεμηθεί η έξαρση του κορωνοϊού, εξέφρασε ο κόουτς της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, μιλώντας στον Τύπο της Τουρκίας.

«Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που έγινε, άκουσα ότι η επικρατέστερη άποψη είναι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτό δεν είναι σωστό. Νομίζω ότι το τουρκικό πρωτάθλημα είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης και θα το έλεγα μαζί με το ισπανικό. Άλλες λίγκες, όπως το ΝΒΑ, η Ευρωλίγκα, αλλά και τα πρωταθλήματα σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία (σ.σ. VTB League) έχουν αναβληθεί, όπως και το δικό μας», δήλωσε αρχικά ο Εργκίν Αταμάν στο «Tivibuspor» και συμπλήρωσε:

«Κοινή ευχή όλων είναι να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση σε 1-2 μήνες. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να συνεχίσουμε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Κοιτώντας από την αθλητική μεριά, πιστεύω ότι η λίγκα θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Από την άλλη, τονίζω ότι προέχει η δημόσια υγεία και θα πρέπει αυτή η πανδημία να φτάσει στο σημείο μηδέν, σε όλον τον κόσμο. Ασφαλώς και η υγεία των αθλητών δεν θα πρέπει να μπαίνει σε ρίσκο. Αυτή την στιγμή, η ομάδα μας είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Ακούγεται ότι αν διακοπεί το πρωτάθλημα, τότε παίρνει τον τίτλο ο πρώτος, αλλά εγώ δεν μπορώ να δεχθώ ένα τίτλο έτσι. Ωστόσο, εάν τελικά καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται να διεξαχθούν καθόλου οι αγώνες, τότε θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x