Ευρώπη

Το Βερολίνο τούς περιμένει…

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου και τη συνάντησή τους στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας καλούνται να κάνουν απόψε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ (20:45, Novasports 1) τη Σιένα χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά με περίπου 15.000 φιλάθλους στο πλευρό τους. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν στο ΣΕΦ(21:45, ΣΚΑΪ) τη Ρεάλ Μαδρίτης δίχως να υπολογίζουν στους Πελεκάνο και Σχορτσιανίδη, αλλά επίσης μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου και τη συνάντησή τους στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας καλούνται να κάνουν απόψε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ (20:45, Novasports 1) τη Σιένα χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά με περίπου 15.000 φιλάθλους στο πλευρό τους. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν στο ΣΕΦ(21:45, ΣΚΑΪ) τη Ρεάλ Μαδρίτης δίχως να υπολογίζουν στους Πελεκάνο και Σχορτσιανίδη, αλλά επίσης μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες.

Παναθηναϊκός-Σιένα (20:45)

Η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ήρθε στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τους «πράσινους». Ο Καστοριανός γκαρντ έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τη θλάση στον τετρακέφαλο, αλλά έχει χάσει πολλές προπονήσεις και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος υποτροπής. Ίσως είναι στη 12άδα για ψυχολογικούς λόγους, αλλά όπως δήλωσε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δεν θα χρησιμοποιηθεί. Η επιστροφή του παίρνει αναβολή για την Πέμπτη, όταν και αναμένεται να προσφέρει. Το βάρος στην περιφέρεια θα πέσει στους ώμους των Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη, που θα έχουν πολλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Μία μεγάλη απουσία θα έχουν και οι πρωταθλητές Ιταλίας, καθώς ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς είναι τραυματίας και θα χάσει όλη την προημιτελική σειρά. Η έλλειψη του Λιθουανού σέντερ σημαίνει πως οι Μάικ Μπατίστ και Νίκολα Πέκοβιτς θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν πολλούς πόντους απέναντι στην αδύναμη φροντ λάιν της Σιένα.

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τις μεγάλες νίκες επί Παναθηναϊκού και Τάου Κεράμικα τον Μάρτιο, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, θέλοντας να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας, που με τόσο κόπο εξασφάλισε. Οι «ερυθρόλευκοι» συμμετέχουν για τέταρτη συνεχή χρονιά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ωστόσο η τελευταία φορά που έδωσε το «παρών» σε φάιναλ φορ ήταν το 1999 στο Μόναχο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης υπολογίζει και στους τρεις Αμερικανούς, Γκριρ, Τσίλντρες και Πάργκο, σε αντίθεση με την Α1 όπου ο τελευταίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Εκτός μάχης από το αποψινό ματς θα είναι ο τραυματίας Μιχάλης Πελεκάνος (χτύπησε στον αγκώνα στο ματς με την ΑΕΛ) και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που έχει τεθεί προσωρινά εκτός ομάδας. Αντίθετα, 100% έτοιμος είναι πια ο Γιώργος Πρίντεζης. Η Ρεάλ θα παραταχθεί στο ΣΕΦ δίχως αγωνιστικά προβλήματα και με στόχο να «σπάσει» την έδρα του Ολυμπιακού, κάνοντας το μεγάλο βήμα για την επιστροφή της σε φάιναλ φορ μετά το 1996 στο Παρίσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x