Ευρώπη

Βούιτσιτς: «Καθοριστικό το πρώτο ματς»

Προβάδισμα πρόκρισης, αλλά και ψυχολογίας θα δώσει στον Ολυμπιακό μία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Τάδε έφη Νίκολα Βούιτσιτς πριν την τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων».

Προβάδισμα πρόκρισης, αλλά και ψυχολογίας θα δώσει στον Ολυμπιακό μία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Τάδε έφη Νίκολα Βούιτσιτς πριν την τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων».

«Είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι αγώνες. Είμαστε ένα βήμα πριν το φάιναλ φορ. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη Ρεάλ να παίξει με το δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Να επιβάλουμε εμείς το ρυθμό μας και να τους αναγκάσουμε να τον ακολουθήσουν. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με ισορροπία κοντά και μακριά από το καλάθι. Πρέπει να είμαστε εξίσου καλοί σε άμυνα και επίθεση, όπως απέναντι στην Τάου. Σε τέτοιους αγώνες πρέπει να δίνεις το 100% για να τα καταφέρεις. Δεν έχει σημασία η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, γιατί σου δίνει ψυχολογικό αβαντάζ», τόνισε ο Κροάτης σέντερ, στην εμπειρία του οποίου ποντάρει πολλά ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν εμφανίστηκε ανυπόμονος. «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη σειρά. Παίζουμε καλό μπάσκετ, πετύχαμε μία μεγάλη νίκη επί της Τάου και η ψυχολογία μας είναι στα ύψη. Αυτό βέβαια δεν θα παίξει ρόλο στα προημιτελικά. Θα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα, αλλά αυτή την άνεση πρέπει να μετατρέψουμε σε καλό μπάσκετ και να αποδώσουμε όσο καλά τον τελευταίο καιρό για να φτάσουμε στο Βερολίνο», τόνισε ο Ισραηλινός σούτινγκ γκαρντ και πρόσθεσε: «Η Ρεάλ είναι ομάδα με εμπειρία. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Αυτό που χρειάζεται είναι όπως λέει και ο κόουτς να έχουμε υπομονή (σ.σ είπε τη λέξη στα ελληνικά προκαλώντας το γέλιο των δημοσιογράφων) και όλα θα έρθουν. Στόχος της ομάδας είναι να φτάσει στο φάιναλ φορ και είναι ευχάριστο ότι είμαστε σε καλή φόρμα σε ένα τόσο καθοριστικό σημείο της χρονιάς».

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι ετοιμοπόλεμος, σε αντίθεση με τον Μιχάλη Πελεκάνο που παραμένει νοκ άουτ και μαζί με τον εκτός ομάδας Σοφοκλή Σχορτσανίτη, θα είναι οι δύο απόντες. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι φτάσαμε εδώ. Όμως όπως κι εμείς, έτσι και η Ρεάλ, έχει στόχο την πρόκριση. Σημασία δεν έχει σε πόσους αγώνες θα κριθεί η σειρά, αλλά να περάσουμε εμείς, έστω και σε πέντε αγώνες», είπε ο Γιώργος Πρίντεζης και συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι σε καλή κατάσταση, Το διαπίστωσα αγωνιζόμενος απέναντι στην ΑΕΛ. Είμαι έτοιμος να προσφέρω για όσο μου ζητήσει ο προπονητής μου. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας . Έχουμε το αβαντάζ της έδρας και μπορούμε να τα καταφέρουμε με τον κόσμο μας».

*Το «παρών» στην προπόνηση έδωσε ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x