Euroleague

Ο… λόγος του «βασιλιά»

Μπορεί η «βασίλισσα», Ρεάλ Μαδρίτης να ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον τίτλο του φαβορί όμως εκεί αυτό που μέτρησε ήταν ο… λόγος του Παναθηναϊκού που «μίλησε» μέσα στο γήπεδο και νίκησε άνετα με σκορ 79-68 .Οι «πράσινοι» με εξαιρετική άμυνα και εμφάνιση που θύμιζε κάτι από τα παλιά, πήραν το τρίτο τους ροζ φύλλο αγώνα στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας και σε συνδυασμό με την νίκη της Ολίμπια επί της Καντού, έκαναν πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Μπορεί η «βασίλισσα», Ρεάλ Μαδρίτης να ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον τίτλο του φαβορί όμως εκεί αυτό που μέτρησε ήταν ο… λόγος του Παναθηναϊκού που «μίλησε» μέσα στο γήπεδο και νίκησε άνετα με σκορ 79-68 .

Οι «πράσινοι» με εξαιρετική άμυνα και εμφάνιση που θύμιζε κάτι από τα παλιά, πήραν το τρίτο τους ροζ φύλλο αγώνα στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας και σε συνδυασμό με την νίκη της Ολίμπια επί της Καντού, έκαναν πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Κορυφαίος σε άμυνα και επίθεση για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ο Στέφαν Λάσμε (15 π. 5/5 δίποντα, 8 ριμπ, 2 κοψίματα). Πολύ καλή εμφάνιση από τους Ματσιούλις (12π), Πάνκο (12π), θετικός ο Ούκιτς (11π).

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ είδε τους ψηλούς της να φθείρονται από νωρίς και να βγαίνουν εκτός παιχνιδιού και τον Ρούντι να είναι εκτός κλίματος. Έμειναν σε επαφή με το σκορ χάρη στα τρίποντα του Μίροτιτς και του Σουάρες αλλά από ένα σημείο και έπειτα δεν είχαν απάντηση στην πολύ επιθετική άμυνα της ελληνικής ομάδας που έβγαλε σε κρίσιμα σημεία μεγάλο πάθος και διάθεση για καλό και αποτελεσματικό μπάσκετ.

Πλέον, μετά και την νίκη της Ολίμπια επί της Καντού, οι «πράσινοι» φτάνουν πολύ κοντά στην πρόκριση ενώ την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στην Ιταλία για το ματς με την Καντού.

Το ματς:

Δεν έτρεξε, δεν ευστόχησε…

Ο Πεδουλάκης έριξε στην θέση «5» τον Σκορδίλη στα πρώτα λεπτά του αγώνα για να αντιμετωπίσει τον Μπέγκιτς. Η Ρεάλ όμως, κυρίως με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια κατάφερνε να βρει λύσεις και να πάρει το προβάδισμα (7-2) το οποίο κρατούσε σταθερά. Επιστρατεύτηκε γρήγορα ο Σχορτσανίτης αλλά η άμυνα της «βασίλισσας» είχε προσαρμοστεί καλά πάνω του και έτσι δοκιμάστηκε ακόμα και ο Άρμστρονγκ στα τελευταία λεπτά. Οι παίκτες των «πράσινων» όμως δεν είχαν καθόλου περιφερειακό σουτ (0/6) και αυτό έδινε την ευκαιρία στους Ισπανούς να πάνε στο 16-9. Η είσοδος του Λάσμε και η φθορά που προκάλεσε (3 φάουλ του Σλότερ) ήταν το πιο σημαντικό κέρδος για την ελληνική ομάδα που έκλεισε την περίοδο πίσω στο σκορ 16-12.

Η καλύτερη… επίθεση είναι η άμυνα!

Το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Λάσμε μέσα, έκανε γρήγορα το σκορ 18-16, παίρνοντας πόντους και από τον Ούκιτς που εκμεταλλευόταν το πλεονέκτημά του στο ένας εναντίον ενός. Οι «πράσινοι» έκαναν πολύ επιθετική την άμυνά τους. Με συνεχόμενα μπλοκ και αιφνιδιασμούς, η ομάδα του Πεδουλάκη έφτασε στο 25-21 στα μισά της περιόδου. Ο Λάσμε εξακολουθούσε να αποτελεί πηγή ενέργειας στην άμυνα ενώ έδινε και λύσεις στην επίθεση και έτσι το «τριφύλλι» είχα πάρει τα ηνία του αγώνα κάτι που φάνηκε από το 31-24, 3΄πριν το ημίχρονο.

Οι προσπάθειες των περιφερειακών της Ρεάλ… εγκλωβίζονταν στον Γκαμπονέζο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ενώ ο Ματσιούλις, πήρε προσπάθειες και έδωσε πόντους στην επίθεση. Αποτέλεσμα; 40-29 για την ελληνική ομάδα. Οι Ισπανοί έμεναν «ζωντανοί» χάρη στα περιφερειακά σουτ του Σουάρες και του Μίροτιτς και στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 42-35 που διαμορφώθηκε με σουτ του Φερνάντες στην εκπνοή.

Παράσταση για έναν…

Η πολύ επιθετική άμυνα του Παναθηναϊκού, συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μπράμος και Ματσιούλις έδωσαν τρομερή ενέργεια στους «πράσινους» που έκαναν δύσκολη την ζωή των περιφερειακών της Ρεάλ. Η διαφορά ανέβηκε στο +14 (51-37) την ώρα που ο Λάσο γνώριζε ότι όλοι οι ψηλοί του ήταν φορτωμένοι με φάουλ και δεν μπορούσαν να παίξουν δυνατή άμυνα.

Οι «πράσινοι» βασιζόμενοι στην πολύ καλή τους άμυνα αλλά και στην διάθεσή τους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό είχαν… σαστίσει την ισπανική ομάδα που έμενα σε επαφή με το σκορ μόνο χάρη στα σουτ τριών πόντων. Στο κατάλληλο σημείο, έδωσε πόντους και ο Ούκιτς από την περιφέρεια και έτσι οι παίκτες του Πεδουλάκη συντηρούσαν την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (58-46). Κοντά στα τέλη της 3ης περιόδου, η Ρεάλ έδειχνε πλέον να μην έχει άλλη λύση. Τα σουτ έξω από τα 6.75μ σταμάτησαν να είναι εύστοχα, παιχνίδι μέσα στην ρακέτα δεν είχε και έτσι ο Λάσο και οι παίκτες του απλά παρακολουθούσαν τον Παναθηναϊκό να κάνει… κουμάντο. Το 65-52 στο τέλος της περιόδου, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους.

Αυτό δεν… χανόταν

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρεάλ έπαιξε το χαρτί που της απέμενε. Προσπάθησε να πιέσει και να βάλει σουτ για να «ψαλιδίσει» την διαφορά και να μπει στην διεκδίκηση της νίκης. Το ματς όμως δεν έδινε σε κανέναν την εντύπωση ότι μπορεί να γυρίσει. Ο Λάσμε εξακολουθούσε να κάνει ότι θέλει σε άμυνα και επίθεση για τους «πράσινους» που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και ώριμοι στο παιχνίδι τους. Το 71-61 στα μισά της περιόδου, οι «πράσινοι» το διαχειρίστηκαν πολύ καλά και επί της ουσίας εξανέμισαν τις εναπομείνασες πιθανότητες των Ισπανών για να κάνουν κάτι.

Το τελικό 79-68 έδωσε στον Παναθηναϊκό μία πολύ σημαντική νίκη και τον φέρνει πολύ πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Παρακολουθήσατε από το control room του www.sport-fm.gr:



Τα δεκάλεπτα: 12-16, 42-35, 65-52, 79-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Πάνκο 12 (7 ριμπ), Ματσιούλις 12, Ούκιτς 11, Λάσμε 15 (5/5 διπ, 8 ριμπ, 2 κοψ), Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Σχορτσανίτης 2

Ρεάλ (Λάσο): Ντρέιπερ 3, Ρούντι 3, Πότσιους 5, Σουάρες 16 (4/4 τρ), Ρέγιες 4, Μίροτιτς 6, Ροντρίγκες 3, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 9, Γιουλ 8, Σλότερ 5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x