Eurobasket

Με κόπο και ιδρώτα η Γαλλία λύγισε την αντίσταση της Ουγγαρίας

Η Γαλλία στο τέλος έμελλε να κάνει... ντέρμπι την αναμέτρηση με την Ουγγαρία αλλά επικράτησε με 78-74.

Σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά, η Γαλλία επικράτησε της Ουγγαρίας με 78-74. Παραμένει στην 4η θέση με ρεκόρ 2-1 στον όμιλο που διεξάγεται στην Κολωνία.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ρούντι Γκομπέρ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ακολούθησε ο Γκέρσον Γιαμπουσέλι με 17 πόντους και άλλους 10 πρόσθεσε ο Εβάν Φουρνιέ μαζί με 5 τελικές πάσες.

Στην αντίπερα όχθη, εξαιρετικός ήταν ο Άνταμ Χάνγκα με 19 πόντους 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ καιο ο Μίκαελ Χόπκινς συνέφερε άλλους 10 πόντους.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο η Γαλλία μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και είχε ως μοναδικό σκοπό να πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα, γεγονός που φάνηκε γρήγορα στο παρκέ. Εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα της Ουγγαρία και ένα επιμέρους σκορ 15-5, εξασφάλισε μία απόσταση ασφαλείας, αλλά ο Άνταμ Χάνγκα φρόντισε να «κόψει» τη διαφορά και να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «τρικολόρ» δεν ήταν το ίδιο κυριαρχικοί, δίνοντας περισσότερη βάση στην τακτική του αγώνα και τη διασφάλιση του προβαδίσματος. Με κύριο δημιουργικό εκφραστή τον Τομά Ερτέλ και αποδέκτη τον Ρούντι Γκομπέρ στη ρακέτα, το σύνολο του Βενσάν Κολέ διατηρούσε το σκορ, όμως ουσιαστικά… δεν ξέφυγε.

Στην επανέναρξη, η Γαλλία θύμισε την ομάδα που απέκλεισε τους Αμερικανούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, έπραξε ένα επιμέρους 23-11 (65-50) με πολύπλευρη επίθεση και άμυνα… γρανίτη σε ρακέτα και περιφέρεια. Σε αυτό το διάστημα ο καλύτερος παίκτης για τους άτυπα φιλοξενούμενους ήταν ο Άκος Κέλερ.

Εκεί που φαινόταν πως η Γαλλία θα έχει μόνο να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και να μην αφήσει πόρτες επιστροφής ανοικτές, η Ουγγαρία βρήκε στο πρόσωπο του ηγέτη της τον άνθρωπο που θα επωμισθεί το βάρος στις πλάτες του. Ο Άνταμ Χάνγκα απάντησε θετικά στο αίτημα και έβαλε… φωτιά στον αγώνα. Κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο η Ουγγαρία και στο -2 (76-74) με δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι. Παρότι η πίεση ήταν αισθητά ισχυρή, οι πρωταθλητές Ευρώπης το 2013 διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πήραν τη νίκη με 78-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-39, 67-53, 78-74

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x