Μουντομπάσκετ 2023

Πέσιτς για Γιόκιτς: «Έμεινε εκτός Παγκοσμίου γιατί αισθάνεται εξουθενωμένος σωματικά και πνευματικά»

Τον λόγο που ο Νίκολα Γιόκιτς δεν θα βοηθήσει την εθνική Σερβίας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, αποκάλυψε ο προπονητής της, Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Με αρκετές ηχηρές απουσίες θα παραταχθεί η εθνική ομάδα της Σερβίας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, με την 15μελή αποστολή της να ανακοινώνεται χωρίς να συμπεριλαμβάνει τα ονόματα των Γιόκιτς, Μίτσιτς, Μπιέλιτσα, Κάλινιτς, Ποκουσέφσκι, Γιόβιτς και Λούτσιτς.

Προφανώς, σημαντικότερη απουσία αυτή του Νίκολα Γιόκιτς, με τον προπονητή της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, να εξηγεί τους λόγους που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον 28χρονο σταρ.

«Με τον Γιόκιτς συζητήσαμε πολλές φορές και μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλύτερες συζητήσεις που έχω κάνει ποτέ με παίκτη που έμεινε εκτός. Δεν θα βρίσκεται στην αποστολή μας διότι αισθάνεται εξουθενωμένος τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Δεν αισθάνεται έτοιμος να αναλάβει ευθύνες αυτή την στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Γιόκιτς προέρχεται από μια εξαντλητική σεζόν, στην οποία οδήγησε τους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου στο ΝΒΑ, ενώ αναδείχθηκε και MVP των τελικών κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ!

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε 69 παιχνίδια, έχοντας 24.5 πόντους, 11.8 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ ανά μέσο όρο σε καθένα από αυτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x