Μουντομπάσκετ 2023

Ντόντσιτς από… άλλο πλανήτη νίκησε μόνος του τη Βενεζουέλα!

Η Σλοβενία ξεκίνησε με το «δεξί» το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς νίκησε τη Βενεζουέλα με 100-85 χάρη στον απίθανο Λούκα Ντόντσιτς, που έπαιζε... ένας εναντίον όλων!

Ξεκίνημα με νίκη για τη Σλοβενία!

Η ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς νίκησε χωρίς ιδιαίτερο άγχος τη Βενεζουέλα με σκορ 100-85, ανοίγοντας με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της για το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Οι Σλοβένοι ήταν το απόλυτο φαβορί, ωστόσο η ομάδα της Λατινικής Αμερικής έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς για ένα ημίχρονο έδειξε πολύ ανταγωνιστική, βάζοντάς τους δύσκολα (56-51). Το δεύτερο μέρος, ωστόσο, ήταν ένας μονόλογος της Σλοβενίας, που έφτασε τελικά σε μία άνετη νίκη με «κατοστάρα».



Το ροζ φύλλο ήταν αποτέλεσμα ενός απίθανου «one man show» του Λούκα Ντόντσιτς. Ο κορυφαίος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέδειξε πως θα «κουβαλήσει» μόνος του την ομάδα του, έχοντας στατιστικά ΝΒΑ: 37 πόντοι, 6 ριμπάουν, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, με 39 βαθμούς αξιολόγησης! 21 πόντους πρόσθεσε ο πολύ θετικός Μάικ Τόμπι, ενώ 18 είχε ο Κλέμεν Πρέπελιτς, με 3/6 τρίποντα. Από τη Βενεζουέλα, ξεχώρισε με 16 πόντους ο Γκάρλι Σόχο, ενώ 12 είχε ο Τζορνάν Ζαμόρα.

Επόμενη αναμέτρηση για τη Σλοβενία είναι αυτή της «πρωτιάς» κόντρα στη Γεωργία (28/8). Την ίδια μέρα παίζει και η Βενεζουέλα με το Πράσινο Ακρωτήρι.

Τα δεκάλεπτα: 31-33, 56-51, 78-63, 100-85

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x