Μουντομπάσκετ 2023

Φόβοι στη Λιθουανία για την συμμετοχή των Γκριγκόνις, Γκιεντράιτις και Λεκαβίτσιους στο Παγκόσμιο

Αμφίβολοι οι Γκριγκόνις, Γκιεντράιτις και Λεκαβίτσιους για Λιθουανία εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αν και απέχουμε αρκετούς μήνες από το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 στις τάξεις της Λιθουανίας υπάρχει ανησυχία για την συμμετοχή των Γκριγκόνις, Γκιεντράιτις και Λεκαβίτσιους.

Οι Λιθουανοί έχουν βλέψεις για τη προσεχή διοργάνωση λόγω και της παρουσίας των NBAer Ντομάντας Σαμπόνις και Γιόνας Βαλαντσιούνας, όμως οι πολύ πιθανές απουσίες τριών Ευρωλιγκάτων παικτών δημιουργούν σύννεφα γύρω από την ομάδα, γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα και την Εθνική Ελλάδας, καθώς η «Λιέτουβα» θα είναι (λογικά) αντίπαλός της στη δεύτερη φάση των ομίλων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού της Μπασκόνια και της Ζάλγκιρις πιθανότατα δεν θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ εκτός πρόκειται να τεθούν και οι Μαρτίνας Εχόντας της Ρίτας ως τραυματίας και Εντγκάρας Ουλάνοβας της Ζάλγκιρις για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

Ο Γκριγκόνις είχε τη μεγαλύτερη επιρροή με 14,5 πόντους μέσο όρο, 3,8 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ ανά αγώνα. Ο Λεκαβίτσιους σκόραρε 7,7 πόντους και 2 ασίστ ανά αγώνα με τον Γκιεντράιτις να έχει 3 πόντους μέσο όρο.

Να θυμίσουμε πως η Λιθουανία έχει κληρωθεί στον 4ο όμιλο μαζί με Μεξικό, Μαυροβούνιο και Αίγυπτο, ενώ στην δεύτερη φάση είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδος και τις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x