Μουντομπάσκετ 2023

Πρώτη φορά αρχηγός της εθνικής Σλοβενίας με Ελλάδα ο Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς θα είναι ο αρχηγός της εθνικής Σλοβενίας για πρώτη φορά, απόψε στο φιλικό με την Ελλάδα στη Λιουμπλιάνα.

Ιστορική είναι η αποψινή φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα για τον Λούκα Ντόντσιτς, καθώς θα είναι για πρώτη φορά αρχηγός της εθνικής του ομάδας.

«Είναι τιμή μου που θα είμαι αρχηγός της εθνικής ομάδας. Είναι κάτι που με γεμίζει χαρά, περηφάνια και ευθύνη. Πρόκειται για έναν ρόλο που είχα και στο Ντάλας», τόνισε για το χρίσμα που πήρε ο σούπερ σταρ των Μάβερικς, που έχει παρουσιαστεί εμφανώς αδυνατισμένος στην προετοιμασία.

«Επιλέξαμε ομόφωνα τον Λούκα ως αρχηγό μας. Ήδη ήταν η προέκταση του προπονητή στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πλέον θα έχει μια επιπλέον ευθύνη. Είναι ο ηγέτης μας μέσα και έξω από το παρκέ και πιστεύω πως αυτός ο ρόλος θα είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά για αυτόν», δήλωσε ο προπονητής της Σλοβενίας, Αλεξάνταρ Σέκουλιτς.

«Ο Λούκα και ο Βλάτκο (Τσάντσαρ) ενσωματώθηκαν αργότερα από τους υπόλοιπους λόγω του ΝΒΑ, αλλά είναι αμφότεροι σε καταπληκτική φυσική κατάσταση και γρήγορα έφτασαν στο επίπεδο της υπόλοιπης ομάδας. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα και κάποιους παίκτες, γι’ αυτό στο φιλικό με την Ελλάδα θα μοιράσουμε αρκετά τον χρόνο συμμετοχής», πρόσθεσε.

Όσο για την ελληνική ομάδα; «Δεν έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά διαθέτει ένα καλό ρόστερ. Έχουν πολλά μεγάλα κορμιά και σίγουρα θα πρέπει να εστιάσουμε στο κομμάτι των ριμπάουντ», είπε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x