BCL

BCL: Ξεκίνημα για Προμηθέα και Περιστέρι

Ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται τη Νίμπουρκ και το Περιστέρι φιλοξενείται από την FMP Βελιγραδίου, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Basketball Champions League.

Ακόμη δύο ελληνικές ομάδες ξεκινούν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις την Τετάρτη (02/10). Ο λόγος για τον Προμηθέα και το Περιστέρι, που κάνουν πρεμιέρα στο Basketball Champions League, στοχεύοντας να ξεκινήσουν με το «δεξί» τη διοργάνωση.

Αρχικά, οι Πατρινοί υποδέχονται στο «Δ. Τόφαλος» την τσέχικη Νίμπουρκ (19:00, COSMOTE SPORT 5). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προέρχεται από μία σεζόν που έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και κατάφερε να κάνει την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας του, φτάνοντας μέχρι την οκτάδα του BCL.

Οι αλλαγές στο ρόστερ είναι πολλές, αφού αποχώρησαν μεγάλοι πρωταγωνιστές της προηγούμενης χρονιάς, όπως ο Χάντερ Χέιλ, ο Άντονι Κάγουαν, ο Χάιμε Ετσενίκε και ο Κάμερον Ρέινολντς. Παρόλα αυτά, οι ξένοι που απέκτησε ο Προμηθέας, όπως οι Τζος Άνταμς, Γουές Ιβούντου και ο γνωστός μας στο ελληνικό πρωτάθλημα Κένι Γουίλιαμς, φάνηκαν στην προετοιμασία πως μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τους αποχωρήσαντες.

Από την άλλη, η Νίμπουρκ είναι μία ποιοτική ομάδα, η οποία αρέσκεται στο επιθετικό μπάσκετ και κατέκτησε την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα Τσεχίας. Πέρυσι αγωνίστηκε στο FIBA Europe Cup, την τέταρτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Όσον αφορά το Περιστέρι, έχει μία πιο δύσκολη αποστολή, καθώς θα φιλοξενηθεί από την FMP στο Βελιγράδι (21:00, COSMOTE SPORT 5). Η ομάδα των δυτικών προαστίων προέρχεται από μία υπερβατική σεζόν, αφού έφτασε μέχρι το Final Four του BCL, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και φτάνοντας κοντά μέχρι και σε πρόκριση στον τελικό.

Παρόλα αυτά, είναι μία τελείως διαφορετική σεζόν για τους «κυανοκίτρινους», οι οποίοι άλλαξαν σχεδόν όλο τους το ρόστερ αλλά και προπονητή, με τον Βασίλη Σπανούλη, που έχτισε την περσινή ομάδα, να αποχωρεί και να αντικαθίσταται από τον Γιώργο Λιμνιάτη. Το Περιστέρι μπαίνει σε μία νέα εποχή, η οποία όμως φαίνεται να έχει αρκετές προοπτικές.

Πράγματι, η ομάδα των δυτικών προαστίων έδειξε εξαιρετική εικόνα στο Super Cup, καθώς δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και κέρδισε τον Άρη στον μικρό τελικό. Οι ξένοι που αποκτήθηκαν (Κρις Κόφεϊ, Τζάστιν Πάτον, Τόμπι Κάρμπερι, Τζάρελ Έντι, Σι Τζέι Χάρις) έχουν πολλή ποιότητα, ενώ υπάρχουν και πολύ ταλαντούχα παιδιά στο ρόστερ όπως ο Νεοκλής Αβδάλας και ο Βαγγέλης Ζούγρης.

Όσον αφορά στην FMP, πρόκειται για μία αρκετά καλή ομάδα, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του σέρβικου πρωταθλήματος και αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στα ημιτελικά. Φέτος, έχει ξεκινήσει στην Αδριατική λίγκα με ρεκόρ 1-1, ενώ εκεί αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Όγκνιεν Κούζμιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x